lördag 16 februari 2008

Ur högen

Inspirerad av Lisa plockar jag Oates Foxfire ur min hamstrade bokhög. Gillar Oates sätt att bygga upp historier - tidigt vet läsaren att något utöver det vanliga ska hända, i detta fall något mardrömslikt. Resten av lördagseftermiddagen ägnar jag åt läsning av en "tjejligas bekännelser", som undertiteln lyder.

Är du också en Oatesläsare? Vad gillar du mest och i vilket namn föredrar du henne?

3 kommentarer:

 1. Jag är en enorm Oates fantast, helst då i namnet Oates. Jag har läst allt som har översatts till svenska av hennes alla namn och har sällan blivit besviken på henne. Men vissa böcker har varit bättre än andra, såklart är Blonde en av dom, en annan är Fallen, Vi var The Mulvaynes, Amerikansk aptit, Foxfire, Brudgummen, det allra mesta är riktigt stor litteratur och hennes författarskap är nog det bästa jag vet. För mig är så mycket.

  SvaraRadera
 2. "Mitt i livet" har fastnat hos mig. Om en man/konstnär som dör på första sidorna och om kvinnorna som haft relationer till honom.

  SvaraRadera
 3. Lena: Wow - Oatesfantast! Det inspirerar verkligen till mer läsning av henne! Jag har ännu bara läst henne under namnet Oates, tror de berättelserna tilltalar mig mest. Blonde var fantastisk, Fallen har jag också läst och några andra som du inte nämner. Förundrad blir jag men aldrig besviken av Oates som verkar besatt av att berätta med tanke på hennes oändligt stora produktion.

  Dora: Mitt i livet har jag inte läst, en till titel att lägga på minnet alltså!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!