torsdag 28 februari 2008

Sträckläsning II

Trots att jag inte har barn eller några större utomarbetsliga engagemang är tiden för läsning inte obegräsad. En sådan sak som sträckläsning - det vill säga en längre oavbruten och sammanhållen lässtund - är inte något vanligt i min vardag.

Hur ser det ut för dig? Lyckas du finna frid och tid för läsning eller stjäl du till dig små korta stunder? När infaller sträckläsningen? Respekterar din omgivning ditt läsbehov?

5 kommentarer:

 1. Din text får mig att undra över begreppet sträckläsning. Hur länge måste man läsa för att det kan kallas för sträckläsning? En halv timme? En timme. Två?

  SvaraRadera
 2. Jag är en lycklig lottade människa som får massor av tid att läsa, minst två timmar varje kväll och även vissa dagar när jag inte jobbar. Orsaken är att jag är 30 år utan barn och arbete som slutar den tid det slutar. Jag väljer också bort massa andra saker för att kunna få läsa.

  SvaraRadera
 3. Danny:
  Funderade lite på det också.. Kanske handlar det mer om upplevd tid och kvalitet än reell tid? Samma sak - hur lång är "stund", när är "strax" typ. Mycket att fundera på :-)

  Lena:
  Det låter alldeles härligt! Skönt med ett arbete som kanske, om jag tolkar dig rätt, inte infaller mellan 8-17.

  SvaraRadera
 4. Jodå, ett par timmar på kvällarna då jag inte tränar brukar det bli.

  Ibland även på helgeftermiddagar om det inte är något annat på gång, eller om solen skiner så rejält att man bara måste ut.

  Den värsta lästidstjuven är nog TV:n ...

  SvaraRadera
 5. Det där liknar min ambitionsnivå. Blir lätt frustrerad när den inte kan uppfyllas.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!