torsdag 21 juli 2011

Trollband del 2

Jo, nu har jag börjat fortsätta.
Del 1 läste jag i vintras, med början på ett kafé i Montmartre. Nu har jag hemma i fåtöljen inlett del 2. Det är med igenkänning jag närmar mig berättelsen och texten känns mer inbjudande än sist jag var där. Proust trollbinder sin läsare, och nej, det går inte att jämföra med Knausgårds inkrökta universum. Ni som varit där, i På spaning.., vet vad jag menar. Imorgon åker Proust och jag till Österlen.

7 kommentarer:

 1. Du er jammen tøff som gir deg ut på dette prosjektet. Eg har også lyst til å lese desse bøkene, men eg har liksom ikkje fått komme i gang med det, heilt ennå.

  Samanlikninga med Knausgård er påfallande. Eg las ein plass (finn ikkje sitatet) at Knausgård hadde kritisert Proust sitt prosjekt for å vere uintressant i studietida. Det er jo ein morsom kuriositet.

  SvaraRadera
 2. Trevligt! Vi kommer eventuellt vara i Simrishamn på lördag, hör av er om ni är i närheten!

  SvaraRadera
 3. Bai - vi får väl se hur det går... Knausgård var inte så förtjust i Saabye Christensen heller om jag minns rätt. Konstigt det går att gilla alla tre :)

  Cilla - kul med Simrishamn! Vi kommer att bo inte så långt därifrån, tror jag. Verkar bli en del regn ;(

  SvaraRadera
 4. Jag har köpt första delen, haha :-)

  Och typiskt att du ska vara på Österlen när jag inte ens är i närheten. Men hoppas du får fina dagar! Se till att du besöker riktigt många konstnärer och äter på riktigt många gästgiverier!!

  SvaraRadera
 5. Vixxtoria - det ska bli :) Synd du inte är i krokarna..

  SvaraRadera
 6. Jag har läst en hel del ur del 1 och 2 tidigare, har funderat på att ge mig på dem igen men det tar emot av någon anledning...Jag får se om du kyckas inspirera till stordåd :)

  SvaraRadera
 7. Ja, här regnar det. Konstant :0( Känns som oktobersemester snarare än julisemester. Jag är inomhus, bakar, läser, bloggar. Jag har skrivit ett inlägg om Proust och Knausgård. http://ceciliabergman.wordpress.com/2011/07/22/sommarens-basta-biblioteksskord/

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!