tisdag 2 februari 2010

Små små saker

En liten pryl har hittat hem till mig.

Långt efter alla andra är jag glad ägare åt en mp3-spelare. En spelare som idag premiäranvändes på bussen till tandläkaren. Någon radio har den inte men eftersom en stor del av P1 ligger öppet att laddas ned var det ändå just radio jag lyssnade på - Nya vågen, Biblioteket, Filosofiska rummet. Här finns en förtjusande möjlighet att lyssna in det mest intressanta samtidigt som jag skärmar av den ibland påträngande omvärlden. I morse en diskussion om hur allt mindre litteratur översätts till svenska. Ett ämne ytterst frustrerande både för mig och för de deltagande förlagsmänniskorna. På vägen hem från jobbet ett program om mellankrigstidens Paris och de författare som möttes bland annat hos Sylvia Beach. Men sant ska vara rätt - i skrivande stund har jag endast hört halva programmen eftersom bara en del av varje fil följde med in i spelaren. Imorgon ska jag höra fortsättningen för nu finns programmen där. I prylen.

Nästa steg blir att testa Nuut. Läsplattan.

Tills vidare rekommenderas podradio.

10 kommentarer:

 1. Poddradio är den mest fantastiska uppfinningen näst krusbärskräm! Jag har alltid lyssnat mycket (ibland jättemycket) på p1, och var jätteglad när möjligheten att lyssna i efterhand på datorn kom. Och sedan med poddradio. Och sedan med egen iPod där man kunde släpa med sig sina favoritradioprogram! Det är super!

  Jag är däremot inte så förtjust i ljudböcker, det går dels för långsamt för mig, dels ger det inte möjlighet att stoppa och läsa om vissa stycken eller bläddra tillbaka. Dessutom skulle jag nog om jag på allvar bestämde mig för att satsa på att lyssna på ljudböcker inte ha någon som helst tid kvar i livet för radio, och det vore synd.

  Jag rekommenderar förresten gärna vetenskapsradions sändningar. Forum och Historia, särskilt!

  SvaraRadera
 2. Roligt att du också är ett fan av radio i dess olika former... Din inställning till ljudböcker delar jag. Dessutom har jag alldeles för svårt för att behålla koncentrationen, vill läsa själv, smaka på orden. Men MÅNGA är de som på biblioteket lånar ljudböcker...

  SvaraRadera
 3. Grattis till din nya mp3! Podsändingar är en fantastiskt uppfinning.

  SvaraRadera
 4. Jag ÄLSKAR podd-radio! Har lyssnat på en massa bra dokumentärer i vinter, liksom alla sända Spanarna, På minuten och Språket. Däremot har jag aldrig testat någon ljudbok. det får bli nästa steg i min pod-utbildning.

  SvaraRadera
 5. Jag är också tokig i pod-radio och laddar alltid ner Spanarna t ex.

  Ljudböcker har jag försökt mig på. Två ggr nu t o m, men jag håller med. Det går alldeles för sakta, jag blir bara irriterad och frustrerad, men jag skulle gärna vilja "lära" mig och ha möjligheten att gilla den.

  Hoppas du är och lyssnar på Sara K nu, själv har jag sjuka barn hemma och missar det, tusan!! Hennes senaste var ju helt okej, och Fågelbovägen gillade jag

  SvaraRadera
 6. Catrin:
  Tror jag håller fast vid att böcker ska läsas med ögonen ;-) och nöjer mig med radio. Precis som du och En annan är jag ett stort fan av Spanarna.

  En annan: Nej vad trist att du missade Sara K! Jag hade bokat henne och var förstås på plats - det var mycket trevligt! En timmes oavbrutet intressant prat om hennes väg till att bli författare, en väg som ganska krokig. Hoppas vi ses på något annat program!

  SvaraRadera
 7. Bättre sent än aldrig vill jag som relativt nybliven Ipod-ägare säga i sammanhanget. Kul ska du ha med din spelare. Men i min Ipod finns böcker och 60 olika versioner av Ave Maria (Bach är bäst). Och min fundering kring det här med att böcker ska "läsas snabbt"(refererar till ovanstående kommentarer) ligger inte i fas med kommentarerna utan snarare i fas med H D Thoreaus: "Böcker ska läsas lika omsorgsfullt som de skrivs" Typ nåt sånt. Och då är ljudboken oslagbar. Och mobil.

  SvaraRadera
 8. Så roligt att du bloggar om spelaren så här:-)

  SvaraRadera
 9. Podradio lyssnar jag på på datorn oftast.:-) Har inte heller någon mp3-spelare, men använder telefonen så antar att jag inte räknas som senare i sammanhanget.:) Den funkar fint för mig.:-)

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!