lördag 27 februari 2010

Kanske ett vårtecken?

För det allra mesta skriver Hermia om böckers innehåll och tankar kring detta. Men ögat registrerar en trend i DN:s kritikerlista. Det lövas! Fast bladen minner mer om höst än om vår, eller?

14 kommentarer:

 1. Jeg håber på vår, efter at vi har haft norsk/svenske vinter-tilstande siden jul :-o

  SvaraRadera
 2. Jo, jag tycker nog att de är lite höstlika!!!

  SvaraRadera
 3. Soren - stackars er som fått svensk vinter! Kan inte vara lätt... Även jag hoppas på våren!

  Boktokig, ja lite väl mycket höstfärg är där allt.

  SvaraRadera
 4. Lite höstlikt ser det nog allt ut.

  SvaraRadera
 5. När det gäller Janet Frame så känns ju just det här omslaget ganska höstigt, jag håller med helt. Men det till "En ängel vid mitt bord" är mycket mer vårigt, närmast somrigt!

  http://www.bonnierpocket.se/Bocker/Bokpresentationssida/?Isbn=9789174290363

  SvaraRadera
 6. Bokstävlarna - det stämmer ju! Den väntar förresten hos mig på att bli läst, En ängel... Har du läst?

  SvaraRadera
 7. Ändå är titeln på Frames bok på väg mot sommaren...

  SvaraRadera
 8. Jag tänker om just Frames bok att det stämmer SÅ bra. Just motsättningen höst-vår. Normalt tänker vi sommaren som så ljus och inbjudande men är det inte så att många människor har vårdepressioner? Och huvudkaraktären i Frames bok är så komplicerad, har det så svårt med det sociala att hon under hela sin vistelse hos den unga familjen bara vill hem. Hon ångrade sig direkt efter hon tackat ja till deras inbjudan. Hon vill samtidigt som hon inte klarar av besöket eller sitt liv (om hon inte sitter ensam hemma framför skrivmaskinen). Boken är skriven med en oerhörd vass nerv. Jag blev oerhört påverkad.
  Läs den.
  Har väntat på att du skriver om Dansnäts första föreställning... men du kanske inte såg den?
  mvh ewa

  SvaraRadera
 9. Ewa! Det är så intressant dela dina tankar om Frames roman! Och JA jag ska läsa den! Igår började jag på första delen av Frames självbiografi - som även den verkar vara en stark upplevelse.

  Dansen har inte kommit till Gävle än för våren, första tillfället är 17 mars med Cullbergbaletten. Jag hoppas komma iväg på den och på Virpi Pahkinens föreställning. Vad har du sett?

  SvaraRadera
 10. Jag har den hemma, men har inte börjat läsa ännu... Jag tycker väldigt mycket om "Ansikten i vattnet" så det är en bok jag har hölga förväntingar på.

  SvaraRadera
 11. Cullenbergbaletten, åhh vad avundsjuk jag blir! Virpi kommer till oss om någon vecka. Hon är alltid intressant. Vårt dansnät började med en föreställning som jag blev så tvehågsen inför. Det var typ antidans. Jag kan inget om dans egentligen, utan ser dans och oftast njuter för stunden. En del fastnar naturligtvis men jag har inte satt mig in i vad dans är (om man kan säga så?). Dansar inte heller själv. Mer än på enstaka pass på friskis.
  Frame är en fantastisk författare. Ska läsa om hennes böcker.
  Vi ska prata om vänskap i litteraturen på vårt litt after work på fredag, jag funderar och funderar och kommer inte på någon titel... mer än barnlitt. tar vänskapen slut efter det? Eller läser jag helt fel böcker??
  Rekommenderar Oksanens nya!
  mvh ewa

  SvaraRadera
 12. Ewa.."antidans" låter ju som ett nytt begrepp! Men precis som du kan jag ingenting om dans, och vet inte om jag vill kunna heller. Tar gärna bara in det jag ser och tänker kring det.

  Så trevligt det låter med litterärt after work! Vi har personalbokprat på morgnarna ibland men er idé låter ju superbra! Men vänskap måste vi väl kunna hitta, eller? Du nämner Oksanen (vars nya jag köar på) - jag tänker på Baby Jane. En inte helt okomplicerad vänskap men en vänskap finns det ju där. Siri Hustvedts Vad jag älskade, kanske? Vuxenvänskapen är kanske inte mer problematiserad än den mellan yngre människor men böckerna innehåller på ngt sätt många fler teman, tänker jag mig. Hoppas ni får en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 13. Än de här då (ett annat år, en annan trend...)?

  http://www.bokus.com/b/9789100114084.html?pt=search_result&search_term=nu%20vill%20jag%20sjunga

  http://www.bokus.com/b/9781904233657.html?pt=search_result&search_term=twilight

  SvaraRadera
 14. Lovisa: Nämen titta, det har jag inte tänkt på - hur lika omslagen är... Undrar vilken "trend" det är?

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!