onsdag 15 april 2009

Hjälp önskas!

Jag har inte sovit ordentligt på flera nätter. Hjärnan går i spinn när den, som jag läser i morgontidningen till frukost, borde rensa ut och sopa bort gamla kopplingar. Efter jobbet idag vill jag lägga mig i soffan med en bok och, om jag inte somnar innan, läsa något riktigt riktigt bra.

Du som råkar läsa den här bloggen vet jag har haft läsflyt under årets första del. Den har avtagit.
Hjälp mig snälla, hitta något bra som passar ovan beskrivna tillstånd. En bok som gör att jag lätt lämnar jobbet för tidigt.

Tack kära vänner för ert engagemang! Vad många bra tips Hermia fått - de flesta olästa men absolut intressanta! Att ofta ge tips till andra, på jobbet, gör mitt behov av personligt anpassad input stort - ni känner min lässmak men har också hittat sådant som utmanar den lite!

Dock hade jag lämnat jobbet (och alltså min boksamling) innan jag tog del av era tips. Samma fråga ställde jag till en kollega - hem kom jag, efter hennes försorg, med Sonetjka av Ulitskaja och Mörka alléer av Bunin. Halva första är utläst, mer om den senare...

9 kommentarer:

 1. Jag är väl som en skiva med hack i, men har du läst Mannen utan öde? Eller Alias Grace av Atwood? Jhumpa Lahiris nya novellsamling? Öster om Eden? Skälv läste jag nyligen När man skjuter arbetare och tyckte mycket om den. Eller något av Toni Morrison?

  SvaraRadera
 2. Tack för tips!
  Lahiris tidigare har jag läst - och mycket gillat, men hennes senaste har visst inte kommit till bibblan än.
  Thorvall är bra! Den trilogin har jag läst! Mannen utan öde är också läst.
  Toni Morrisons Kärlek läste jag ut i helgen. Vad av henne rekommenderar du särskilt? De blåaste ögonen har jag ju läst tidigare.
  Alias Grace verkar intressant. Öster om eden lite tung.

  SvaraRadera
 3. Har du läst We need to talk about Kevin av Lionel Shriver? (Det har du säkert...) Den tyckte jag var mycket bra + en riktig pageturner.

  SvaraRadera
 4. Mnem av Simon Stranger.
  Taushet i Oktober av Grøndahl
  Helle Helle.
  Anne Tyler.
  Sue Miller.

  Vil du ha mer? :-)
  Det går over - dont worry. Vi trenger sånne nedturer, det skjerper lesingen når vi begynner igjen.

  SvaraRadera
 5. Alias Grace er veldig bra. Og Den blinde morderen (som den heter på norsk). Ellers har jeg akkurat begynt å lese Det synger i gresset av Doris Lessing, og er imponert.

  SvaraRadera
 6. Har du läst Boktjuven? Rekommenderas varmt.

  SvaraRadera
 7. Håller med lyran helt och hållet att du ska prova och läsa Alias Grace, blev helt fast när jag läste den för några år sedan, en av dom bästa böckerna jag har läst. Sedan kan jag rekommendera Fallen av Oates, också en sådan där bok som man dras in i. Och om du inte redan läst den Stängda boken så kan jag rekommendera den och såklart Amos Oz Berättelse om kärlek och mörker, den är helt fantastisk. Några tips, hoppas du inte läst alla av dom redan.

  SvaraRadera
 8. Drown av Junot Díaz var riktigt bra, så det är säkert hans bok om Oscar Wao också. Drömfakulteten av Sara Stridsberg var också en bra bok. Och Toni Morrison, ja, henne älskar jag! Beloved är så stark. Herta Müller är också engagerande. Hoppas du hittar vad du behöver!

  SvaraRadera
 9. Vill ha fisk! rekommenderar Tea. Hon skrattar glatt varje gång.

  Var kul att lyssna på dig på radion. Du lät avslappnad och inspirerande. Hann inte lyssna på alla böcker, ska fortsätta idag.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!