lördag 18 april 2009

En man i trikåer?

Jag är nog lite orolig nu trots ambitionen att sluta med sådana dumheter. I natt vaknar jag, lite svettig av tankar på morgondagens författarbesök. Tänk om det kommer FÖR mycket människor, om inte alla får plats eller.. tänk om författaren inte kommer... Jag somnar om och drömmer istället:

Författaren kommer, han verkar lite hemlig på något sätt. Publiken är liten, det är lugnt. Jag har plockat tusenskönor som avtackningspresent. Så börjar framträdandet men istället för att göra som normala författare gör - berätta om sitt skrivande, läsa ur en bok, svara på frågor - drar den här författaren igång världens show som definitivt inte handlar om litteratur. Det sjungs och dansas och han kastar sig i linor runt rummet iförd glittriga trikåer. Jag försöker med min mors hjälp febrilt sätta samman en ny bukett med stora blommor - för små tusenskönor duger inte längre. Där någonstans vaknar jag.

I morgon visar det sig om han är någon sång- och dansman, Jens Lapidus.

Uppdatering - söndag:
Nej, Jens Lapidus varken sjöng eller dansade. Däremot hade han glittriga trikåer. Hans framträdande var väldigt bra och innehöll reflektioner både över det egna författarskapet och andras. Att hans språk påverkar ungdomars språk tror han inte, han speglar det som redan finns. Däremot tror han dagens unga tycker hans språk känns lite mossigt eller "så 2007".

Gefle Dagblad skriver här om framträdandet och här finns Arbetarbladets referat.

Det finns bra dagar på jobbet och så finns det bättre. Den här tillhör de senare.

6 kommentarer:

 1. *hihi* Hoppas du håller ngn form av tacktal när du ger blommorna och då berättar om drömmen. Den episoden kanske kommer med i en framtida bok :-)

  SvaraRadera
 2. Hehe undrar vilken genre den historien hamnar i? :-)

  SvaraRadera
 3. Härligt! Det är helt otroligt vad det undermedvetna kan ställa till med i drömmarnas värld. :-)

  SvaraRadera
 4. Herregud, jag skrattar så jag gråter, bokstavligt talat.. skulle berätta historien för min sambo men kunde inte låta bli att skratta hela tiden så historien gick knappt fram... gud, nu måste jag torka tårarna. Def den här veckan roligaste.. Du mååååste berätta historien för honom.:)

  SvaraRadera
 5. HADE han glittriga trikåer????? Eller är det jag som är godtrogen och tror på det du skriver fast du säkert är ironisk? hade varit härligt om han hade det i alla fall. Föreställer mig att det var Dorothy-rubinröda.:)

  SvaraRadera
 6. Hehe nja kanske fabulerar jag lite... jeans och tröja stämmer bättre, inga trikåer. Och inte berättade jag om min dröm heller. Eller om att jag fick Snabba Cash när jag var på banken för ekonomisk rådgivning (kanske tänkte de Lapidus hade smartaste tipsen för berika kassan?)

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!