fredag 6 juli 2012

Hermia says: Kulturtoppen!

Det finns en topplista som jag med spänning följer - Arbetarbladets Kulturtoppen. Den går sin egen väg och blir en tipslista för alla kulturintresserade. Vad som är kultur tolkas ibland överraskande kreativt. Men nu har listan sommarlov. Så vad göra? Jo, en egen lista som samtidigt summerar min kultursommar. Jag är enväldig - men inte opåverkbar jury.

Kulturtoppen - vecka 27

1. (ny) Gästrik konst. Det är inte bara under påsken konst finns att beskåda i Gästrikland - hela sommaren finns spännande utställningar att upptäcka och i lördags bjöds vi konstgillare på massor av vernissage - tre hann jag besöka, alla utställningarna värda att tipsas om. Gammelstilla, Tallbo, Torsåker. Fina ställen att besöka!


2. (ny) Woody Allen. I väntan på att den nya dokumentären om honom och på att hans nya Rom-film ska nå Gävle lyssnar jag på musiken från filmerna - väl vald swing - lika genomtänkt utvald som miljöer, kostym och dialog.

3. (ny) HelGebiblioteken. Tänk att fritt och ohämmat kunna låna från alla folkbibliotek i Gävleborg! Nu kan jag t ex fånga upp ej sedda filmer av t ex just Woody Allen. Och uppstår läsnöd i säg Edsbyn går det lätt att åtgärda.

4. (ny) Förföraren. Som i detta fall inte är min käre make utan Jonas Wergeland i Jan Kjaerstads uppmärksammade trilogi. Det är fint att återigen ha den första sprudlande, berättarglada, delen i min hand. 

5. (ny) Fotbad på altanen.


Strax utanför listan. Facebook. För nu har jag fattat grejen ju.

6 kommentarer:

 1. Jag gillar alla KULTURtoppar:D Och din var ju superfin...får jag härma detta utmärkta tilltag med min egen kulturtopp på facebook...?;-)talytrn

  SvaraRadera
 2. Trevligt av Jenny att fråga om lov :-)...jag bara kopierade jag ...helt fräckt! http://dorasbokprat.blogspot.se/2012/07/topplista-kultursommar.html

  SvaraRadera
 3. Vilken bra lista! Tack för den!

  SvaraRadera
 4. Hurra för kulturtoppar i sommarsverige!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!