torsdag 11 september 2008

Det kommer inte

att bli mycket läst, varken imorgon eller på lördag. Ändå kommer båda dagarna att vara fyllda av litteratur. En blyg och lite pirrig Hermia åker till Biskops-Arnö för att delta i ett symposium anordnat av Nätverk för skönlitteratur - NÄFS - där biblioteksfolk, litteraturkritiker, litteraturvetare och andra litterata personer finns med. Det blir ett par dagar med samtal om skönlitteratur på bibliotek, om skrivande i olika former etc. Det handlar om olika vägar till läsare och till läsandet. Jag hoppas på inspiration och intressanta talare, känner mig dock ängslig vid tanken på att själv behöva prata med så fina människor. Lite komplexartat det där, befinna mig i alltför akademiska miljöer. Något slags rapport kan det komma att bli.

Med på resan följer, passande nog för en kvinna på tåg, Kvinnor på tåg av Anita Nair. Ännu en berättelse av en indisk författare att se fram emot!

2 kommentarer:

  1. Låter spännande. Jag ska till Norge nästa vecka och kommer då att få lyssna och se Erland Loe!! Ska bli jättekul!

    SvaraRadera
  2. Åh det låter verkligen spännande! Bland det mest roliga med böcker är ju på många sätt man kan läsa dem - och diskutera läsandet och böckerna. Hoppas du får kul!

    SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!