måndag 22 september 2008

Vilken sorts

biblioteksbesökare/läsare kommer jag att vara som (betydligt) äldre? Tänker på det efter ett möte idag med en ganska bestämd kvinna som förde ett eget register över böcker hon läst. För er som inte minns tiden innan bokbloggen så kan jag meddela att hon skrev ned titlar och författarnamn i en helt vanlig anteckningsbok.

En kommentar som återkom hos min besökare var "nej, den vill jag inte låna - jag är kritisk, jag läser inte allt". Precis som det ska vara tycker jag. Vår kritiska blick på litteratur såg dock lite olika ut. Men det är en del av charmen med oss läsare - att vi läser så olika. I min ålderdom hoppas jag också att jag är kritisk. På mitt alldeles egna sätt. Och med dator förstås, som troligen då är ett uråldrigt och totalt omodernt redskap.

4 kommentarer:

 1. Men det är väl jättebra att hon hade uppskrivet vad hon hade läst! Jag kan bli riktigt galen på personer (oftast äldre) som varken minns vad de har läst tidigare eller titlar/författare på böcker som de hört talas om och vill läsa... Såna personer är ytterst krävande och svåra att få nöjda.

  Själv har jag skrivit ner varenda titel jag läst sedan 1995 (då på papper, även om jag ganska snart övergick till Word/Excel-filer). Eftersom jag inte bloggar om riktigt allt jag läser, så gör jag fortfarande dessa listor... Tycker det är kul att ha koll helt enkelt!

  SvaraRadera
 2. Ja, själklart jättebra! Jag har också sådana böcker liggande, roligt följa sin egen läshistorik!

  SvaraRadera
 3. Haha, jag skriver fortfarande upp lästa böcker i ett vanligt rutigt häfte, har gjort det reglebundet sedan februari 2005 och redan nu är det kul att kolla statistik :) Fast det är ju såklart inte så lätt att hitta i det, någongång borde det väl föras in på Excel...

  SvaraRadera
 4. Själv kör jag med både liten röd anteckningsbok - Läsdagbok - och så ett snyggt Excel-formulär - Reading list - som jag laddade ner från Microsoft.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!