onsdag 6 juni 2012

Presemesterläsning

Istället för välja lämplig litteratur inför sommarens semester tänker jag nu på presemesterläsning. Om man börjar ladda för ledighet redan nu så  borde den väl mentalt bli längre än fyra veckor? Staplade i trappan har jag ett gäng böcker med tema Berlin (ja även Ryssdisco). Lockande läsning, nicht wahr?
Mein Liebling närmar sig sommaren på ett lite annat sätt. Han fräschar upp det tyska språket (och förhållandet?) med hjälp av denna tidskrift

11 kommentarer:

 1. Åh, vad jag är avundsjuk på dig som ska till Berlin. Det är en stad jag så gärna vill se, men som det aldrig verkar bli av att komma iväg till...

  SvaraRadera
 2. Ach, Der Spiegel, så fullmatad med ord och bokstäver! Förra månaden läste jag ut ett nummer från mars 2008. Tur att jag inte prenumererar utan köper lösnummer, med några års mellanrum. :)

  SvaraRadera
 3. Vicky: Det ska bli spännande komma till Berlin! Upptäcka ännu en europeisk storstad!

  Jenny B: vi får se om maken blir något klokare av Der Spiegel, kanske räcker den både fram till resan och under den :)

  SvaraRadera
 4. När vi var i Berlin så läste jag Vallgrens Berlin på 8 kapitel, den rekommenderar jag verkligen!

  SvaraRadera
 5. Ewa - den glömde jag, ligger här på köksbordet :)

  SvaraRadera
 6. Spiegel måste jag ta mig en titt på! Har Schimanskis Berlin, en stads historia liggande men den ser rätt mastig ut och passar nog bättre att läsa efter resan. Vallgrens 8 kapitel har jag hört mycket gott om bland annat på bokhora. Café att rekommendera under Berlinvistelsen: Literaturhaus´trädgårdscafé på Fasanenstrasse. Där ligger också Käthe Kollwitz-museet. Oxymoron vid Hackescher Markt är också ett skönt ställe att häcka på.

  SvaraRadera
 7. Käthe Kollwitzmuseet var en upplevelse! Lite mörkt i flera våningar. Vi bodde nära Alexanderplatz och det var så intressant att bara vandra runt och titta på husen. Såg flera affischer om dansföreställningar i Berlin när vi var där.

  SvaraRadera
 8. Åh, Berlin är en av mina absoluta favoritstäder, vad super att ni ska dit:) Har varit där tre ggr, och åker gärna tillbaka hur många gånger som helst. Det är ju en så otroligt häftig stad med ett fantastiskt kulturliv och där varje stadsdel har sin egen prägel och arkitektur. Vi var för ngr år sedan på ett museum som heter Story of Berlin och ligger vid Kurfürstendamm- rekommenderas varmt! Förra sommaren då vi vardär var vi på en minimal bio (20 platser typ!) inhyst i en liten ruffig källare- där de visar Casablanca, med start kl 12 på kvällen/natten..; bara i Berlin! Och ang Kaminers Ryssdisco: min käraste har ganska nyligen läst den, och gillade mycket:) Slutligen ska presemesterläsning bli även min devis: my, my sympatiskt:D

  SvaraRadera
 9. Vill oxå berätta att för oss bär det av på två resor i sommar; först och främst ska vi äntligen åka till Lissabon, som vi haft på önskelistan länge. Och sedan blir vdet en liten tripp till Krakow oxå, som jag hört ska vara en så fin stad. Och så i vanlig ordning ska vi ut på en hel massa båtturer (med massa läsning på båten!)i min älskade Sthlms skärgård:)

  SvaraRadera
 10. Jenny - tack för kommentarer! Minns starkt din förtjusning i Berlin.. Det ska bli spännande besöka staden, jag hoppas få en stor dos kultur o kreativitet! Måste kolla upp Story of Berlin, verkar intressant.

  Lissabon är fint, vi åkte dit på ngt slags "bröllopresa", bodde dock inte i staden utan i badorten Estoril där vattnet var svinkallt... Det var häftigt höra fado på en enklare restaurang, "bara så där".. Krakow har jag inte varit till men är också nyfiken på, tror Polen överhuvudtaget har my att erbjuda i resväg.

  Åh, det är härligt att resa :)
  Lycka till med resor o presemesterläsning.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!