tisdag 12 januari 2016

Tid för Christie (igen)

Som tonåring, någon gång efter att jag avverkat rader av Kitty-deckare, kom turen till Agatha Christie som jag läste tills de små grå cellerna nästan inte orkade mer. Allra starkast intryck gjorde den första jag lade beslag på, Dolken från Tunis.  

Men om hennes deckarlösande äkta makar Tommy och Tuppence läste jag inte förrän för några veckor sedan. Par i brott visade sig vara en trevlig samling sammanhängande noveller, jag har skrivit om boken här. Och direkt efteråt beställde jag de två första, av fyra, fullängdare som finns om paret. Böckerna hämtades upp ur ett biblioteksmagasin någonstans för att skickas till mitt lilla bibliotek och i morse lånade jag de här läckerbitarna:
Då visste jag inte att det idag är på dagen 40 år sedan Christie gick bort. Inte heller hade jag snappat upp att en tevekanal börjar sänds en serie baserad på böckerna om Tommy och Tuppence - med start idag! Men tack vara eminenta Bokomaten fick jag upp ögonen för både det ens och det andra. Så nu väntar jag på att klockan ska slå nio då det är dags att starta teven. Och så höjer jag min kopp te till en skål för Dame Agatha Christie.  

2 kommentarer:

  1. Åh, har exakt den utgåvan av Den hemlighetsfulla motståndaren. N or M har jag bara på engelska, men den är faktiskt riktigt bra. Där får man hänga med ordentligt i svängarna för att hålla reda på personerna. Roligt att du också läser! Och tittar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ju en trevlig tv-titt igår även om jag blev liiite besviken på att det inte var 20-tal.. :) Ska läsa deckarna efter Dr Zjivago som känns lite som något av ett evighetsprojekt..

      Radera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!