söndag 22 juni 2008

Dassoteket invigt

Tre dagar i stugan på ön - en lisa för själen! Dessutom ett ypperligt tillfälle att ta sig an lite facklitteratur som annars har en tendens att bli oläst. Började med att avsluta Aleksander Motturis essä Etnotism. Han vrider och vänder på begrepp som "mångkultur" och hans inställning till satsningar som mångkulturåret är kritisk. Det skadar mer än gör nytta. Kanske är jag alldeles för välvillig i mitt mångfaldstänkande men jag har svårt att se alternativen, förstå hur Motturi menar att vi ska göra och tänka istället. En intressant läsning dock för alla som vurmar för det multikulturella, för världsmusiken och kulturblandningar. Motturi väcker tankar och faktiskt en del irritation också.

Och så är dasset invigt.


Först ut i bokhyllan är samlade texter av Tage Danielsson samt Vårkänslor som är en seriebok av Claire Bretécher med bl a ett roligt bildberättande om två tampongprovande, fnittriga tjejer. Insåg dock att det inte är så läsvänligt ljus på dass.

1 kommentar:

  1. Man ska inte underskatta facklitteratur (vilket jag inte menar att du gör). Dylik litteratur kan ge (och ger) lika stora läsupplevelser som skönlitteratur

    SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!