söndag 15 juni 2008

Bakom dörr med hjärta

Hermia har ett alldeles eget utedass med tillhörande stuga. Eller egentligen är dassen två. Ett som är på väg att falla sönder och ett som är på gång att bli riktigt fint. Det senare går just nu igenom en så kallad "extreme dassmakeover".
Före


Dasset är också en plats förknippat med läsning. En liten hylla i mitt är tänkt att rymma något läsbart. Men om man inte vill ha damtidningar (eller för den delen herrtidningar) eller fåniga böcker som t ex Herrarnas dassbok - vad kan man då tänka sig? Ska det bli värsta finlitterära dasset eller ska innehållet vara något mer lättillgängligt? Ska böckerna tilltala dassets stolta ägarinna i första hand eller ska det vara ett mer gästtillvänt urval? Vad säger ni - vad är den ultimata dassläsningen?

9 kommentarer:

 1. Något som är lätt att komma in i och som är roligt - kanske någon Jeeves&Wooster (Wodehouse)?

  SvaraRadera
 2. Tjuvlyssnat, som jag fått av en trevlig vän, som inflyttningspresent, är en utmärkt toabok. Man hinner läsa en kortis även om det är toakö.

  SvaraRadera
 3. När jag var liten och hälsade på min moster som bodde på landet och hade utedass så var den lektyr som bjöds därinne gamla telefonkataloger. Tanken var väl att man rev av en sida, läste och använde sedan som toalettpapper. Kanske något att fundera på, man behöver ju inte sitta kvar och läsa ut ett kapitel precis och så är det ju återvinning.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle nog lägga dit en trave pocketböcker vilka jag skulle kunna tänka mig att skänka vidare.
  Signe

  SvaraRadera
 5. Vad jag gillar ta del av andras tankar om läsning... Ett helt recyklande dass skulle inte vara helt fel. Telefonkataloger kan ju vara rätt stimulerande läsning, konstigt nog. Nog har fler än jag fastnat med blicken och t ex letat roliga titlar på folk?
  Annars gillar jag Signes förslag på en annan typ av recykling. Skönt veta för den som fastnar i en bok att den är till skänks... Ett dassotek annars kanske? Låna och lämna vid senare tillfälle..

  SvaraRadera
 6. Ha, ha, dassotek det var skitbra!
  Signe

  SvaraRadera
 7. Hmmm, jag tror att en novellsamling vore bra. Som Claudia Rusch - Honeckers kanderade äpple.
  De är korta och ganska underfundiga.
  Man kan förresten läsa titelnovellen på förlagets sida. www.exlibris.nu

  Förresten borde alla dass ha ett dassotek. :-)

  hanna

  SvaraRadera
 8. Kristina Lugn!
  Poesi och kåseri/novellsamlingar borde väl vara perfekta att ha på dasset.

  SvaraRadera
 9. Dasset borde kunna få en riktigt fin samling med tanke på de kreativa, varierande tipsen! Pixieböckerna, ni vet, har jag också haft i åtanke. En lagom lång nostalgitripp.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!