söndag 1 juni 2008

Sol i sinne

Försommartid är inte direkt bloggtid - däremot fejartid. Min kapten har gjort båten färdig att sjösättas, lilla stugan har fått ett ansiktslyft och på balkongen hoppas jag tomaterna ska frodas i sommar. Värmen är tillbaka och kroppen smälter av igenkänning. Jag låter lojheten ta över och börjar sakta ned inför sommarens semester. Förra årets misstag vill jag inte göra om. Halva semestern ägnades åt att tänka jobbtankar. Men i år är arbetet nytt och händelserna hemma många att att se fram emot.

En del planering kräver dock sommarens aktiviteter men något jag inte kommer att planera är sommarens läsning! En sommar för några år sedan hade jag för avsikt att under greklandsveckan läsa Bröderna Karamazov. Men min vän och jag bokstavligen flöt bort tiden i det sköna vattnet. En tredjedel av texten avverkades men inget mer. Men romanen finns ständigt med på den imaginära listan över böcker jag ska läsa. Någon gång.

Har du planerat sommarens läsning eller kommer du strosa planlöst bland litteraturen?

7 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt planerat min sommarläsning eftersom jag vill ha pocketböcker med mig på resan och dessa ska jag beställa. Men jag vet att semestertider inte betyder läsa mycket för mig, utan snarare tvärtom. Jag fundera mer på hur jag ska lära mig vågsurfa i Marocko i sommar, det är dit sommarens tankar går.
  Har faktiskt köpt en bok om det.

  SvaraRadera
 2. Va? Planerar folk verkligen när och vad de ska läsa, det har jag aldrig gjort. Den enda planeringen jag gör är att jag beställer en massa böcker på bibblan och så får de komma när de kommer och så plockar jag dessutom på mig böcker som jag råkar få ögonen på.

  SvaraRadera
 3. Lena: Lycka till med vågsurfningen! Modigt tycker jag..

  Den luttrade...: Visst, man kan planera sin sommarläsning. Men då är jag planeringsknarkare... Särskilt utomlandssemesterläsningen brukar jag ha noga koll på. Viktigt vilken miljö jag vill befinna mig förutom den fysiska.

  SvaraRadera
 4. Den läsning jag planerar blir aldrig läst. Jag läser endast det som anfaller mig bakifrån.

  SvaraRadera
 5. Halvplanerat har jag gjort. Jag har köpt de pocket jag vill läsa och tumma på med en glass i ena handen, utan att vara rädd att kladda ner biblioteksboken. Men sen känns det konstigt att ha tillgång till ett bibliotek som är öppet hela sommaren. Jag är sen tidigare van med att mitt bibliotek stängde hela juli, med den följden att alla, inklusive jag, blev tvungna att hamstra sommarläsning redan tidigt för att vara säker på att få tag på de böcker jag ville läsa under sommaren. Få se hur det blir den här sommaren. I alla fall har jag bättre läsställe nu - en egen trädgård. Tjoho

  SvaraRadera
 6. På sätt och vis planerar jag väl alltid min läsning, sommar som vinter. Planen är ju att läsa allt det jag köper och allt det jag lånar...

  SvaraRadera
 7. först skulle jag strosa runt men sen fick jag panik över böcker jag tvingas lämna kvar och inte får se under hösten, så dem vill jag försöka hinna läsa under sommaren

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!