torsdag 20 oktober 2011

Franzen i Springfield

Familjen Simpson och jag har ett sådant där on/off-förhållande. Men den gula skaran har ju hängt med ett tag och finns som något slags referensram. Läsande Lisa är en favorit, förstås. Nu spanar jag in hennes fina bokhylla. Men hon är, upptäcker jag, inte den enda som läser i Springfield.
Här läses ju samma som jag läste för några veckor sedan. Även den handlar om en familj, ungefär lika komplex som Simpsons. Tyvärr är jag inte så bekant med läsaren själv, Artie Ziff, vilket väl säger något om mina bristande kunskaper i ämnet. Men jag antar han antingen ställer sig in hos Marge eller helt enkelt förkovrar sig i amerikansk samtidslitteratur. Eller?

5 kommentarer:

 1. Hah, vad roligt att se en bokläsare och kunna läsa den kända titeln! Jag har tyvärr inte sett Simpsons på flera år, men Artie Ziff ser ut som en hipster, kanske en modern hemmapappa, att döma av dockmöblerna?

  Jag minns ett avsnitt där Lisa råkar hamna med tjejer som går på college. Hon ser den enas väska: "Wow, are you reading Gravity's Rainbow?" och flickan svarar "Huh - RE-reading!" Nu tycker jag att det är en jobbig tråkbok, men ändå, det var kul att se!

  SvaraRadera
 2. Ja! Kul! Lustigt att han dessutom läser om en lätt dysfunktionell familj/familjer. Jag blev så inspirerad av mitt eget inlägg att jag lånade makens första säsong för att se Simpsons från allra första början.. så snart kanske jag vet vem Artie är. Men faktiskt han ser hipster-lik ut...

  SvaraRadera
 3. Om jag inte är helt ute o cyklar så tror jag Artie är en kille som uppvaktade Marge före Homer kom in i bilden. Han är numera IT-miljonär.

  SvaraRadera
 4. Aha, tack Metta! Bilden klarnar..

  SvaraRadera
 5. Jag har tyvärr inte alls så bra koll på de fantastiska Simpsons som jag skulle vilja ha, så denne Artie har gått oxå mig förbi;-) Men det är ju fantastiskt roligt att han läser Franzen! Och nu när jag läst ut Frihet- och är helt igenom nöjd, en alldeles briljant bok rakt igenom, vill jag uppmana unge herr Ziff att ta sig an detta nya mästerverk av Franzen oxå!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!