tisdag 11 oktober 2011

The falling leaves drift by the window

I väntan på en mild och vänlig höst läser jag Lazarusprojektet av Aleksandar Hemon med tekoppen inom räckhåll
och lyssnar på P2 som bland annat spelar den här

som passar fint, särskilt som den äkta kärleken är bortrest. Lite senare väntar soffhörnet och en film jag vill se på nytt. Jo, det är höst nu. Hur gör du för att hålla modet uppe?

8 kommentarer:

 1. Faktiskt ganska så precis som du. Älskar den låten. Ser om gamla favoritfilmer jag litar på och dricket té i mängder.:) Försöker få in så många promenad jag kan nu också för att utnyttja ljuset medan det fortfarande finns något.

  SvaraRadera
 2. Promenera på lunchen borde jag bli mycket bättre på! Ofta är det ju just ljus som saknas..
  Igår kändes hösten hård och grym, det åskade och blixtrade på kvällen och i morse var det så halt och inget roligt att cykla.

  SvaraRadera
 3. Aleksandar Hemon! Så bra han är!

  Jag har faktiskt lyckats fylla min te- och läskvot under veckan jag var sjuk. Eftersom jag inte hade feber kunde jag läsa ut Anna Karenina och några andra böcker. Underbart! Men däremot missade jag en stråkkvartettkonsert och två roliga fester. Så för att peppa mig sitter jag nu och planerar vilka pjäser och konserter jag kommer att kunna gå på de närmaste veckorna. Det gör mig glad!

  SvaraRadera
 4. You are reading something Bosnian! :D
  How do you like Hemon? His writing style is a bit though.. I haven't read 'The Lazarus Project' but 'The Question of Bruno' and 'Love and Obstacles'...

  SvaraRadera
 5. Jag älskar verkligen hösten, ungefär tills mörkret bombarderar oss. Men jag måste erkänna att din beskrivning hur du håller modet uppe gör mig lite så där avundsjuk :). Ibland skulle jag önska att mina höst strategier också skulle innebära, goda böcker, filmer. Men jag fasar mest för vintern för att lekparkerna försvinner under snön, alla dessa kläder som ska sättas på trilskande barn. Det jag vill säga är att du verkar ha en alldeles förträfflig tillvaro :)

  SvaraRadera
 6. Jenny B, det är det fina med att vara sjuk (utan feber) - läsorgierna! Det låter fint planera teater och konserter. Jag har kommit överens med mig själv om att göra minst en sådan sak varje vecka (utbudet är ju inte som hos dig, här hos mig). Igår gjorde jag det på arbetstid - hörde Ebba Witt-Brattström föresläsa om Moa Martinson. Hoppas du hittar ngt höstfint att se, eller det är klart att du gör!
  Hemon=bra men gör ont att läsa..

  Irma! Yes I'm reading something Bosnian :) I like it but it is a painful story. I have about 100 pages left to read.

  Jag är jag - jag har ju inga knattar att ta hänsyn till men förstår dilemmat med snön och blöta kläder :( Mörkret är verkligen det jobbiga med hösten - nu är det ju vackert med fint färgade löv, cykelföre och hyfsat ljust. Jag forstätter som jag börjat och önskar dig lugna stunder med te och bok!

  SvaraRadera
 7. Kryper upp i fåtöljen tidig, tidig morgon och läser med en kaffelatte. Då är det tyst och alla sover (utom katten ibland). Det är en lisa för själen! Ibland stickar jag. Å så läser jag din blogg = )

  SvaraRadera
 8. Ewa - det låter så fint tycker jag, att gå upp så där tidigt. Se världen vakna. Igår köpte jag garn! Jag är inte så händig men kan virka sjalar så en till sådan ska det bli, skönt pyssel och lite variation till läsningen. Tack för att du hittat Hermia :)

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!