måndag 3 oktober 2011

Korrektioner

Efter en intensiv jobbperiod njöt jag av att efter lördagens arbetsinsats sätta mig på Upptåget för att låta det ta mig och maken till en spontan och planlös minisemester i Uppsala.
Efter ett dygn med god mat*, konst och fina promenader känner jag mig som en förnyad människa. Idag tas ledighet ut och jag har sällskap av den här
Efter att ha läst om författaren hos bl a Och dagarna går, och läst om hans nya Frihet kunde och ville jag inte längre stå emot författaren, utan började alltså läsa Tillrättalägganden. Jonathan Franzen bäddar för hetsläsning med sin starka, svindlande roman som engagerar känslorna i ett. Ungefär hälften kvar nu. Hej, så länge.


*Om du hittar till English Bookshop hittar du också till det mysiga creperiet inne på gården alldeles bredvid.

5 kommentarer:

 1. Åh vad härligt med en spontan utflykt sådär. Uppsala är så vackert!

  SvaraRadera
 2. Alskade, saknade Uppsala! Hoppas att ni hade det bra!

  SvaraRadera
 3. Ja, det är ju så fint där, särskilt nu med alla höstfärger. Det är en helt lagom tur att åka från Gävle, särskilt om man vill ha något lite lugnare och mysigare än Stockholm. Vi hade det alltså jättemysigt!

  SvaraRadera
 4. Önskar dig skön läsning med Jonathan F. Ser myckte fram emot att läsa dina tankar!

  SvaraRadera
 5. HI, hi...lästvillingar var det ja:) Jag har precis varit och lyssnat på Franzen när han var här i Sthlm på Int.nat. författarscen. Det var ett otroligt intressant och eftertänksamt, insiktsfullt samtal. Och Franzen intervjuades med bravur av Sydsvenskans Daniel Sandström. Och gissa om jag nu är pepped på att läsa Frihet, som bara ligger och väntar hemma:D

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!