torsdag 27 oktober 2011

Med hjärtat i Cinque Terre

I november 2009 besökte vi Cinque Terre i norra Italien, här finns vandringsleder, fantastiska strandpromenader och smala gränder. Här lever människor! Den ledsamma nyheten om att stället, med de fem byarna Riomaggiore – Manarola – Corniglia – Vernazza – Monterosso, nu översköljs av vattenmassor når mig genom Vicky. Det är otäckt att se hur vattnet tränger fram, hur det tar över, tar sig genom väggar in i människors hem.

Om Monterosso som är hårt drabbat idag skrev jag så här efter besöket där: Monterosso charmar mig mest av de två städer som är kvar, kanske för att solen är skön och kaféerna öppna mot havet. Här stannar vi en stund. Besöker några av de kyrkor vars klockors klang ramar in byarna...
Nu verkar vattnet ha tagit över. Att sådana här saker händer världen över alltid obehagligt att tänka sig, det kommer påtagligt nära när en älskad plats drabbas. I tanken nu Ligurien och frågan - vad gör vi med vår jord?

2 kommentarer:

  1. Det här är faktiskt förfärligt. Hade det inte varit för dig och Böcker etc hade jag inte heller vetat. Så vackra områden, så unika faktiskt. Har inte hunnit besöka just Cinque Terre än (fast andra delar av Ligurien) och nu knyter det sig i magen vid tanken på att så mycket kan bli förstört. Stackars de som bor där!

    SvaraRadera
  2. Jag ryser fortfarande. MAn kan ju inte komma ifrån att det känns extra tragiskt när det är en plats är drabbad som man besökt och verkligen älskat. Jag har inte hunnit följa nyhetssändningarna så jag vet inte än vad de har sagt om återuppbyggnad och fortsatta faror i området.

    SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!