lördag 6 augusti 2011

"San Michele, San Michele, ljöd det som ett eko inom mig"

Titta vad maken förde med sig till det gemensamma boet
I mer än fem år har jag sett den stå där i hans del av hyllan, och tänkt att ska jag läsa den vid tillfälle. Och nu har tillfället kommit! Är mitt i boken ungefär och läser glupande - oavsett om det handlar om kolerans Neapel, kärleken till djuren, botandet av fina damer, eller någon ungdomsförsyndelse - för doktor Axel Munthe är en härlig berättare trots att han enligt ett av sina förord berättar att han inte alls vill bli författare.

I november hoppas hoppas jag på att få komma till Capri och San Michele , jag håller tummarna för att jobbet ger mig ledigt. Förra sommaren besökte jag Hildasholm där Munthes fru huserade, jag får inte riktigt ihop bilden av den frånvarande maken med den man vars ord jag läser. Men han är ännu en ogift man. Nu ska jag läsa vidare och njuta av semesterns sista timmar.

5 kommentarer:

 1. Jag ser fram emot dina tankar om Munthes bok. Jag har den i mina hyllor (arvegods) och jag har inte läst den- än. Formatet har nog varit avskräckande- mitt exemplar är himmelsblått och mycket tjockt... I våras var jag på ett föredrag om just Munthes San Michele- Capri skulle jag gärna vilja se....

  SvaraRadera
 2. Jag har ärvt den av min mamma men aldrig lyckats ta mig igenom den trots att jag finner personen Axel Munthe fascinerande. Kanske borde jag ge den en chans till.

  SvaraRadera
 3. Å men du läser just nu världens bästa bok! Eller ialla fall en av de allra bästa. Hoppas du gillar.

  SvaraRadera
 4. Hoppas du kommer iväg till Capri. Anacapri och Villa San Michele är fantastiskt vackera. Det finns en jättefin bilderbok som återger miljön på ett fantastiskt sätt (bilder Ilon Wikland) som heter Babianen i Munthes trädgård. Vi köpte den i husets egen butik - det var kul att hitta svenska böcker i Italien :)

  Om jag hittar mitt material och bilder på datorn så får Capri/Anacapri bli nästa italienska utflyktsmål på bloggen!

  SvaraRadera
 5. Återgången till jobbet har stört läsrytmen, jag har fortfarande några kapitel kvar av Boken... Den är inte alls så tung som den verkar (i innehållet) den är nästan världens bästa bok, som mrs B skriver. Mycket ser jag fram emot ev Capri tips hos Vicky!!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!