söndag 21 augusti 2011

Minns två systrar

Apropå stil och mode kom jag att tänka på systrarna Beatrice och Evangeline, modiga grundare av The House of Eliott. Jag var en trogen och mycket förtjust tittare då på 90-talet och har sedan sett om en del. Särskilt minns jag ett avsnitt i den första säsongen där min favorit Evie under en utomhuskonsert inspireras av Chopins nocturner till att skapa en kollektion. Midnattsblått är den självklara färgen. Jag minns handen som sveper över tyget, beströr det med pärlor. Minns hur väl själva glädjen och tillfredsställelsen i att skapa gestaltades.
Teve-serien var själv ett konstverk med sådan känsla för detaljer och miljöer. Varje vecka förflyttades jag från min trista vardag till just det sprudlande och kreativa 20-tal som Bea och Evie levde i.

7 kommentarer:

 1. Du var inte ensam om att njuta av systrarna Elliot. TV så bra den kan bli med brittiskt snitt.

  SvaraRadera
 2. Jag följde också den här serien- helt underbar var den. Jag kan aldrig se mig mätt på andras kreativitet och just skapandet av kläder är extra spännande, tycker jag. Serien finns väl på DVD numera- kanske skulle man göra en investering....

  SvaraRadera
 3. Nämen jösses va´roligt att du skriver om Huset Elliot:D Detta är en av mina absoluta favorit TV-serier gnm åren- och jag har så sent som nu i somras(!) införskaffat- och njutit- av alla tre säsongerna på DVD. Jag är snudd på lite kär i båda systrarna(Evie mest ror jag;-) och jag fullkomligen dyrkar de underbara miljöerna och tidsandan. Mmmm...:)

  SvaraRadera
 4. Underbar serie, en dröm för mig som sydde och fixade mest hela min ungdom. Älskade de vackra kläderna, miljöerna och hela tidsandan. Kvalitet rätt igenom!

  SvaraRadera
 5. Jag älskade också den serien! Tyvärr bodde jag i studentkorridor med gemensam TV när den sändes. Vissa veckor insisterade mina medstudenter på att se på "Indiana Jones som barn" istället, snyft...

  SvaraRadera
 6. Älskade den och ser om den nu, fortfarande underbar!

  SvaraRadera
 7. Ahh....Huset Elliot, missade inte ett enda avsnitt!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!