måndag 27 oktober 2008

För att ha något att skriva om

måste jag läsa. Så är det ju med bokbloggandet. Jag tänker ibland mer på att skriva än på att läsa, trots att det är läsa jag vill. Så nu när maken är bortrest ska jag läsa. Och försöka komma in i en ny morgonvana - läsa istället för att snooza tre-fyra gånger. Det började i morse. Så inlägg blir det när jag, förhoppningsvis, har något att säga - när jag tänkt efter att ha läst.

Läsning pågår nu av Rotlös skriven av Tsitsi Dangarembga. Får mig av någon anledning tänka på Moa Martinsons Mor gifter sig-trilogi. Lika inkännande porträtt av ung flicka som kämpar sig uppåt. Någon som läst den ena eller de andra?

Allt gott, läsvänner!

4 kommentarer:

 1. Ja, Mor gifter sig är en favorit som det snart är dags att läsa om. Hoppas du får sköna lässtunder nu.

  SvaraRadera
 2. Men gud vad skönt det skulle vara om man fick upp sitt lilla huvud tidigare från kudden än jag får nu. Måste verkligen få höra hur det går. Jag är en lat människa som tycks älska allt hör ihop med min säng

  SvaraRadera
 3. Jag tycker mest jag läst men inte skrivit så mycket på sistone. Har en 5-10 inlägg som väntar på att bli skrivna.. Mor gifter sig har jag läst men tor jag var för ung. Minns inte så mycket av den, men tror att jag tyckte om den även om jag är osäker på om jag faktistk förstod den som ung, pretentiös tonåring..

  SvaraRadera
 4. Lyran; Ja, läsa om den skulle man kanske göra..
  Lena: Hittills går det så där... lång arbetsdag igår gjorde att viljan att trycka på snooze-knappen tog över. Men jag lyckades läsa i alla fall några sidor innan det var dags att gå upp. Känns sunt på något sätt ;-) Men du har ju giltiga skäl dröja kvar i sköna sängen...
  Bokomaten:Nog tror jag du förstod Martinson, tror jag också läste henne som tonåring. Men de är rätt "enkla" om jag inte minns fel. Jag inbillar mig i a f att jag greppade dem... Jag försöker hänga med i din bloggtakt och läsa de eftersläpade inläggen!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!