söndag 5 oktober 2008

Dialog om bokbloggande:

Hermia says: Suck... jag ska inte sitta så mycket vid datorn
Maken says: Men det är väl roligt att du hittat en hobby du tycker om. Att skriva om bokintresset, så det blir lite djupare.
Hermia says: Hm, fast särskilt djupt tror jag inte det är.
Maken says: Ok, men läsningen har fått en större bredd, eller äh... ja, ja..

12 kommentarer:

 1. du får inte skriva mindre här! din blogg har en sinnlighet och ett djup som jag skulle sakna mycket om du började.... virka istället. eller vilken hobby hade DU tänkt?!,,, !!!?

  SvaraRadera
 2. Nä, sluta skriva här vill jag inte! Är ärligt glad att jag faktiskt hittat en hobby efter år av hobbylöshet... Sinnlig - jag/Hermia?!

  SvaraRadera
 3. fast jag förstår vad du menar tror jag. jag hänger ofta hela kvällar framför datorn, även när jag inte skriver nåt. då känns det mer som ett osunt beroende än som en meningsfull hobby.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker jättemycket om att läsa dina inlägg, så ngt minskande av den aktiviteten kommer inte i fråga. Go' man du har :-)

  SvaraRadera
 5. Nej, nej det här är ju roligt, att skriva, läsa er etc. Men som Bricken skriver - ibland känns det mer osunt än sunt, som att jag måste försvara inför mig själv att jag tittar runt, läser om böcker och kommenterar hos andra. Istället för att, inte vet jag, virka. Typ. Gillar i alla fall makens kommentarer, lite mer svävande än först men alltid lika stöttande (hittills i alla fall).

  SvaraRadera
 6. Och Lyran: Dito! Gillar läsa dig med!

  SvaraRadera
 7. Va? menar ni att ni faktiskt gör annat än att sitta framför datorn på kvällarna? Själv hinner jag inte ens läsa böcker eftersom jag halkar in på den ena webbsidan efter den andra, tar en paus för lite TV-tittande och tillbaka för att kolla mailen eller se om någon av sönerna är på MSN....borde nog egentligen ta fram och avsluta broderiet jag håller på med sedan 2 år.

  SvaraRadera
 8. Alltså, bloggande är väl betydligt mer givande än...typ virkning. Det är intellektuellt både att skriva och läsa inlägg (inklusive dina, Hermia!); det är socialt att kommentera/läsa kommentarer. Och det alldeles bortsett från att man får diskutera sitt favvoämne: böcker och läsning. Men visst är det lätt att tiden springer iväg....jag använder bloggandet som belöning på kvällarna: när jag gjort matlåda/lagt fram kläder för morgondagen/duschat/diskat eller whatever, DÅ får jag läsa bloggar. Annars kommer jag aldrig i säng ;)

  SvaraRadera
 9. Innan jag började blogga, spelade jag dataspel och tillverkade delar till dataspel som jag delade via egna hemsidor. Jag tycker det är fasligt seriöst att blogga om litteratur :-)

  SvaraRadera
 10. Skönt Camilla - du har så rätt. Visst är bloggande med allt som hör därtill mer stimulerande än att virka. Så du, Luttrad bibliotekarie - tänk inte ens på att plocka fram något dammigt broderi! Intressant också så mycket man får veta om ändå helt okända människor för vilket avslöjande, Lyran - du tillverkade delar till datorspel!!! Sätter genast igång fantasin och fäster leendet vid läpparna...
  Vi keepar up the good work, hörni!

  SvaraRadera
 11. Mjukvarudelar alltså. En av mina sidor med nedladdningsbara filer finns fortfarande on-line, http://www.lyran.net/ts2 - välkommen :0)

  SvaraRadera
 12. Lyran: hehe så framför mig hur du satt och picklade med små pyttedelar att, inte vet jag vad, men stoppa in i spelet eller något. Men oj, vad många världar det finns... började förstås direkt leta vilken karaktär simmie jag vill vara. ;-)

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!