fredag 24 oktober 2008

Idag blir:

1. Jag kallad "flicka" av lärarkvinna vars klass jag ska visa runt på biblioteket.*
2. Maken uppmanad av sin frisör att bleka slingor i håret för att se yngre ut.

Åldersnoja åt två håll på märkligt vis.

* Nej, jag har inte nått dithän att jag blir smickrad när andra tror jag är yngre än jag är. Har alltid fått vara yngre, aldrig i rätt ålder nämligen.

7 kommentarer:

 1. Det värsta jag vet är när man jobbar på biblioteket och en förälder säger åt sina barn att gå fram och fråga TANTEN om boken han/hon vill låna. Tanten? Jag är 26, inte 56!

  SvaraRadera
 2. Åhh vad kul det skulle vara om någon trodde att man var yngre än man är men något annat än tant lär man väl inte bli kallad...fast härom veckan var det faktiskt en äldre herre som ville ha en speciell bok som gavs ut i början av 70-talet "innan du var född flicka lilla". Ha ha, han måste ha glömt glasögonen hemma...men kul att bli tagen för 20 år yngre, men det lär väl inte hända igen tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Själv har jag tidigare fått visa leg. på bussen för att bevisa att jag var UNDER 26. Chauffören tyckte jag såg så gammal ut. Håhåjaja...

  SvaraRadera
 4. Nä, tant är inte heller så roligt...

  Eller kan jag tänka mig bli tagen för äldre...

  SvaraRadera
 5. Så där håller min frisör också på.
  Jag har ett ganska stort antal gråa hårstrån, nämligen.
  Jag är nog tant.

  SvaraRadera
 6. Nej, det är inte så kul att alltid bli tagen för yngre än vad man är. Nu börjar ansiktet komma ikapp, det är faktiskt ganska behagligt.

  SvaraRadera
 7. Jag ska inte fördjupa mig i detta men det märkliga var att jag hörde lärarkvinnan säga till sina elever att "vi väntar på en kvinna som ska berätta för oss om biblioteket" när hon såg mig sade hon "eller en flicka var det visst". Så där, då har jag fått det ur mig ordentligt.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!