tisdag 7 oktober 2008

En solig promenad

och ett besök på Musikbiblioteket senare sitter jag i röda fåtöljen och spisar god musik. Det är inte varje dag jag kan gå hem bara så där mitt under arbetsdagen, men så ska jag också traska tillbaka till jobbet senare.

Är det fler än jag som har Last Night of the Proms som en av höstens höjdpunkter? Sedan jag började titta på det när jag fortfarande bodde hemma har det på något vis blivit startpunkten på hösten för mig. Någon gång önskar jag få stå där studsa tillsammans med galna engelsmän. En av årets gästartister var pianisten Hélène Grimaud och hennes cd Reflection snurrar nu i spelaren. Det är ljuv musik. Skört och mäktigt på samma gång. En andra skiva väntar, Credo, på den finns stycket vi hör en del av nedan:


Denna pianist har enligt Wikipedia en passion för vargar och delar tiden mellan att spela och att driva ett center för vargar. Det kan bero på att hon är från Frankrike men lite Julie Delphy-lik är hon allt, eller?

Från musik till bok, kanske hinner jag avsluta Mina två mammor innan kvällskiftet? Om jag inte fastnar här vill säga. Framför datorn.

6 kommentarer:

 1. Men gud! Jag borde ju ha förstått att det är mer än bara böcker som förde oss samman! Jag (maken och svärmodern) älskar också att titta på engelsmän som sjunger loss!

  SvaraRadera
 2. Men hallå, du kommer säkert att hinna läsa klart boken före mig!! Då kan jag ju inte läsa din blogg på flera dagar. Jag kommer inte att hinna klart i kväll. OM jag hade vetat hade jag läst i stället för att slökolla på tv ikväll.

  SvaraRadera
 3. tack för gratis reklam om musikbiblioteket!

  SvaraRadera
 4. Ja!! Jag vill också stå där i folkhavet och sjunga Rule Britannia! Underbart! En långsiktig dröm jag ahr. El åtminstone i en park med 10000 andra och titta på storbildskärm. De brukar visst ha utomhusvisningar då också. Och ja, hon är ganska lik July Delpy.:-)

  SvaraRadera
 5. Dora: Ska vi resa till London? Till Albert Hall? ;-)
  Jag skriver om boken när DU har läst ut den ;-) Blev klar med den i morse. Eller ska vi prata om den istället?
  Musikbibblan: Vassegod
  Bokomaten: Ja, en park skulle duga bra det med!!

  SvaraRadera
 6. Äh, nu är jag så nyfiken på vad du kommer att skriva! Skriv du fastän jag inte är klar. Prata om den kan vi nog göra ändå.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!