måndag 10 mars 2014

Enough Said - James Gandolfinis sista film

Sedan jag hörde trion i Slate Culture Gabfest prata om Nicole Holofceners (Rika vänner) senaste film, som kom att bli James Gandolfinis sista, har jag väntat på att den ska komma till Sverige. För några dagar sedan passade jag istället på att inhandla den  och häromkvällen såg vi den på hotellrummet som är utrustat med en dvd-spelare.

Filmen är en mogen romantisk komedi där huvudpersonerna är skönt normala - och nedtonade. För även om jag älskade Julia Louis-Dreyfus som Elaine i Seinfeld så är det fint få se hennes Eva förpackad i en lite lugnare form. Hon dejtar Gandolfinis karaktär Albert, en varm och mjuk man men händer som "pedals". Båda har döttrar på väg att lämna boet, båda har också föredettingar där särskilt Alberts ex får plats i historien på ett komplicerat, lite olycksbådande sätt.
Detta är en rörigt rolig film att se med smidig dialog och bra samspel, det är en film som gör värmande gott. Och det är fint att få se Gandolfini i en roll som inte ens på långt håll är släkt med Tony Soprano. Det är förstås också svårt komma ifrån tanken på att det här, som hade kunnat bli början på något nytt, blev slutet på hans filmkarriär.
Hoppas nu att filmen går upp också på en vanlig svensk biograf!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!