torsdag 24 februari 2011

Sex dagar med världens mest riskfria sysselsättning

I flera år har jag längtat efter sportlov - och nu äntligen har jag givit mig ett! Fast eftersom det är mig det handlar om är det snarare ett läs- och kulturlov (eventuellt med inslag av skidtur). Sex lediga dagar har jag, detta är den första. Så nu läser jag
"Att skriva handlade framför allt om att skapa ett sammanhang, men om Rio skulle beskrivas med ett enda ord var detta ord KAOS. Att fånga denna stad var lika omöjligt som att spåra upp en överdrivet listig rovfågel i en regnskog full med giftiga taggar, krokodiler och anakondor. Hur beskriver man till exempel hunger för en sofistikerad, utbildad stadsmänniska som aldrig upplevt den, någon som istället valt att sjunka ner i en bekväm fåtölj och ägna sig åt världens mest riskfria sysselsättning - att läsa böcker? Vems ord skulle hon använda?"
Visst blir jag lite träffad där jag sitter, med en kopp te inom räckhåll...
Fast läsning kan få nog så omvälvande konsekvenser, inuti inte minst. Boken i min hand är Staden i den röda kappan av den turkiska författaren Asli Erdogan. Eftersom jag tyckte väldigt mycket om hennes Den mirakulöse mandarinen har jag höga förväntningar på den här.

5 kommentarer:

 1. Hermia, du kommer inte att bli besviken (säger jag kaxigt utan att ha läst mandarinen, men det vågar man nog).

  SvaraRadera
 2. Det finns inget så skönt som en stressfri lässemester. Njut och slappa i din fina läsfåtölj!

  SvaraRadera
 3. Jag har tyckt att Asli Erdogan verkar riktigt bra, och när jag läser citatet du valde blir jag ännu mer intresserad. Hoppas du gillar boken! Bilden ser fantastiskt rogivande och inspirerande ut. :) Jag önskar att jag också hade sportlov, och förstår inte dem som kör iväg till skidorter och slösar bort tiden i backarna... (jo, litet förstår jag dem!)

  SvaraRadera
 4. Så deilig!!
  Ser vi har lik lesestol :-)

  SvaraRadera
 5. On Word Arts - nej, besviken blev jag verkligen inte.. men den nya var bra obehaglig.

  Joanna - Jag njuter :)

  Jenny B - Du har intressant läsning framför dig! Tror du kommer att gilla...

  Janke - Skön stol, eller hur..!?

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!