måndag 28 februari 2011

Bland boklådor på Söder

Vi tillbringade helgen i Stockholm, kärleken och jag. Det blev ett par dagar blickandes ut från Söders höjder.
Jag gillar inte riktigt reaträngseln i bokhandeln och har inte känt någon större längtan efter fynd. Men så på Götgatan ligger ju Söderbokhandeln som är en upplevelse även utan rea. Om man kommer från en stad med två välsorterade pappersaffärer men utan något bokutbud att jubla över så jublar man extra mycket just där. Även i mig, som mest lånar min läsning, började hjärtat slå snabbare när jag såg all fin litteratur på hyllor
och i soffa.
En liten påse följde med därifrån.

En bit ifrån Mariatorget, vid ett annat mindre definierat torg, ligger en annan bokhandel. Även här var det rabatterad försäljning och det inte bara av reaböckerna. Här handlade jag bl a boken som jag inte vann i tävlingen härom veckan - Mavis Gallants Från det femtonde distriktet.

Det blev en debutvända också till Fotografiska där det, passande nog med tanke på att han figurerar i Just Kids, pågår en utställning med Andy Warhol som motiv. Riktigt förtjust blev jag i Sarah Moons foton som flirtade med en äldre tradition. En god fika i deras fantastiska kafé med utsikt över isflak och mot Djurgården avslutade besöket där.

Och så har vi hört Romeo- och Juliakören i en uppsluppen föreställning på Dramaten. En krogshow med renässansmusik och mexikanska hattar för (fin)kulturnördar.

Alla resor, även de kortare berikar. Fast riktigt inspirerad till att resa längre blir jag av Jeg leser, som är nyss hemkommen från Cuba.

2 kommentarer:

  1. Det begynner å bli tid for en weekend i Stockholm!!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du varit i Sthlm! Ni verkar ha haft en himla trevlig dag här; och visst är Söderbokhandeln en liten pärla! Mavis Gallants Från det femtonde distriktet är äv införskaffad hos mig- blev jättenyfiken på henne efter fina intervjun med henne i DN:)

    SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!