lördag 5 februari 2011

Konsumentupplysning - musik i öronen

Jag har funnit en följeslagare som gör den 20-30 minuter långa bussfärden till och från jobbet riktigt behaglig. P1 är kanalen jag lyssnar allra mest på men på morgonen är den lite för krävande, tanken behöver lite mer vila och på eftermiddagen behöver hjärnan laddas om. Därför är jag glad att jag ha hittat klassiska P2:s fina program.
Under morgonturen är det Aurora som förgyller minuterna och ljuder i mina öron över skolbarnens babbel. Börjar jag senare är det Önska. På eftermiddagen heter programmet passande Klassiskt på hemväg, som jag missar om jag smiter från jobbet tidigare än kl. 17 då programmet börjar. Det går förstås att lyssna hemma också men som färdsällskap är programmen helt perfekta. Styckena som spelas är nya fina bekantskaper eller gamla kända som jag njuter av att få lyssna till - som en uppladdning inför dagens arbete eller som en nedvarvning inför kvällen.

Kl. 8 spelas varje vardag ett längre stycke i Aurora. Igår var det detta kända adagio ur Spartacus av Arman Khachaturian och tema i Onedinlinjen (som inte väcker några minnen hos mig..) som spelades:

4 kommentarer:

 1. Ni måste ha andra typer av bussar i din stad. Här går det inte att lyssna i hörlurar på bussen därför att bussarna brummar alldeles för mycket :0( Eller har du någon typ av specialhörlurar filtrerar bort bussoväsen?

  SvaraRadera
 2. Tror kidsen låter mer än själva bussen jag åker med... lyckas nästan stänga ute dem m mina helt ordinära hörproppar. :)

  SvaraRadera
 3. P2 är fantastiskt. Så mycket vacker musik nästan hela dagarna! Jag lyssnar på P2 nästan jämt. Det känns gott för själen. Tack för Onedinlinjen! Jag hade glömt vem som skrivit stycket, så det var fint att höra det igen.

  SvaraRadera
 4. Jenny B, det är verkligen det, gott för själen. Är glad att mitt klassiska lyssnande vidgas genom P2 - att genom dem få upptäcka för mig nya stycken, kompositörer etc.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!