tisdag 25 maj 2010

På spaning

Vi ska under året göra en större förändring på mitt bibliotek så därför har jag tillsammans med några arbetskamrater varit på ett par dagars intensiv inspirationsresa i Skåne.
Vi har letat oss till Helsingborg, skyndat vidare till Lund för att sedan, med guide, irra runt i stora Malmö Stadsbibliotek innan ett kvickt besök på det nya garagebiblioteket. Vid sidan av de olika biblioteksmiljöerna, som både bjöd på inspiration och varnande exempel, fanns det ju så mycket annat att hämta näring av. Vackra byggnader, fina parker och fälten - de ljuvliga gula fälten.
Jag är sannerligen ingen god fotograf men jag fångade i alla fall det gyllene genom bilfönstret.

11 kommentarer:

 1. En kompis som bott i Malmö sen 90-talet frågade i dag: vad är allt det där gula? Inte är det väl solrosor? ;0)

  Det låter som om ni har haft fullt upp i Skåneland, synd att vi inte lyckades tima tröttheten bättre. En annan gång!

  SvaraRadera
 2. Vågar man fråga vad de varnande exemplen varför något?;)

  SvaraRadera
 3. Gaaaahhhh! Du har varit här! och tillråga på 4 bibliotek där jag känner folk, men inte hos lilla mig..:) Skulle gladeligen agerat turistguide.:)

  SvaraRadera
 4. Cecber - Solrosor... det vore ännu häftigare :-) Och ja! en annan gång!

  Bokomaten - ja jag var där, rusandes genom Skåne :-) Om jag visste var du håller hus hade vi gladeligen avlagt visit där! Nu fick vi hålla till godo med de andra biblioteken. Förstås var där inga skräckexempel - men vi tog intryck av det som inte kändes alldeles rätt också. Hur diskarna såg ut och var de var placerade, t ex. Det var fina bibliotek allihopa. Malmö imponerar med sin kreativitet och stora yta medan garagebibl kändes väldigt mycket som vardagsrummet att boa in sig i.

  SvaraRadera
 5. Men besökte du BOKSKOGEN?

  SvaraRadera
 6. cecber: Hahaha! Fast jag bodde i Malmö i en massa år, och det enda jag nånsin såg av Skåne var det som fanns utanför tågfönstret på streckan Malmö-Lund. Har man inte bil är det väldigt svårt att ta sig ut till ett fält och kolla vad det gula är för nånting. (Fast jag visste förstås att det var raps.) I Spanien finns det ju stora fält med solrosor vid den här årstiden dock!

  Hermia: Jag säger som Bokomaten: biblioteksguide hade jag varit dålig på (fast jag hade ju kunnat berätta vad man som besökare irriterar sig på, det kanske också hade varit intressant? Jag har koll på både Malmö och Lunds stadsbibliotek och några stycken byhålor i närheten också), men en fika elelr en vinkning??!!

  SvaraRadera
 7. Attans. Vi missade nog bokskogen...

  Den här gången hann jag knappt stiga ur bilen förrän det var dags att åka igen. Nästa gång ska jag stanna och vinka :-)

  SvaraRadera
 8. Förresten Vixxtoria - besökare tenderar att vara ytterst positiva till biblioteket. Att höra om biblioteksutveckling ur besökarperspektiv skulle vara guld värt. Ont om tid nu dock för fokusgrupper eller dyl.

  SvaraRadera
 9. Du prickade in den vackraste tiden här nere... när rapsen blommar. Jag hoppas att du fick mycken inspiration.

  SvaraRadera
 10. Nästa gång tänker jag binda fast dig så du inte kan åka hem utan att ha besökt en Bokomat annars så långt ifrån dig.:) Kanske blir tungen att göra studiebesök uppåt landet istället.;) Hur som helst väldigt kul att se vad du tycker om biblisarna här ner, skriv gärna mer.;)

  Förresten, eloge till Catrin för sin kommentar.;) Länge sedan man var där nu.;)

  SvaraRadera
 11. Ja, ja! En Bokomat i norr - det skulle jag se mycket fram emot!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!