lördag 22 maj 2010

Inspirerad läsning

Dagen inleddes med utläsning av en bok och med de första sidorna av en annan. Den nyss påbörjade har väntat länge på mig - pikareskromanen Orlando av Virginia Woolf. En roman olik annat hon skrivit. Igår när jag under lunchen bläddrade i Vi läser visste jag inte hur nära romanen hänger samman med väninnan Vita Sackville-West vars hem porträtteras i tidskriften. Därför blir jag så glad av det Lyran helt apropå delar med sig av just nu. Inspirerad ska jag sätta mig vid pigga tulpaner och vildvuxen lavendel och rosorna som jag kanske ansat fel i min egen lilla trädgård.


8 kommentarer:

 1. Härligt med tulpaner! Ha en trevlig läsdag :0)

  SvaraRadera
 2. Vilka fina tulpaner och jag anar en lite pärlhyacint med!!! Ha en mysig läs-lördag!

  SvaraRadera
 3. Så vackert med det gula mot det röda... en härlig bild på våren!

  SvaraRadera
 4. Ja visst är de fina, tulpanerna! På ett kantigt sätt.
  Hopps ni också har en fin läsdag.

  SvaraRadera
 5. Orlando av Sally Potter är en av mina favoritfilmer! Har du sett den? Någon gång skall jag läsa boken, det har jag ofta tänkt på.

  SvaraRadera
 6. JennyB - den här gången blir det boken först, filmen sen.. Boken är riktigt bra! Härlig berättarröst och ett riktigt äventyr! Läs läs!

  SvaraRadera
 7. Jag har både sett filmen och läst boken och filmen var bättre. Jag är ett stort fan av Virginia men den här boken blev för mycket för mig, jag kämpade mig verkligen igen om den, den har passager som är riktigt bra, men dom är alldeles för få. Men jag hoppas att du kommer tycka bättre om den än jag gjorde.

  SvaraRadera
 8. Jag är jag - med 90 sidor kvar är jag en inte lika hängiven läsare som i början. Det går trögt just nu, alltför trögt. Men igenom den ska jag..

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!