lördag 8 maj 2010

Från bakelse till bok

Efter gårdagens utflykt till Uppsala, som inleddes med intag av budapestbakelse, känns det helt rätt att läsa en roman från just Budapest.
Staden besökte jag för snart fyra år sedan. Jag var mycket förtjust i den, tyckte den var både stolt och vacker med själ och karaktär. Sedan dess har det politiska klimatet hårdnat (skildrat i bl a DN genom intressanta artiklar) vilket är trist. Boken däremot är hittills ett utmärkt fynd i bibliotekshyllan.

4 kommentarer:

 1. Ah, jag ser att du har tapetserat om! Tjusigt :0)

  SvaraRadera
 2. Tack, det är skönt m ett så lättapetserat rum!

  SvaraRadera
 3. Vi var också i Budapest för ngr år sedan, och jag vill så gärna åka tillbaka. Tyckte mycket om den fantastiska arkitekturen och skulle gärna få mer av den där (i mitt tycke) lite sorgsamma men vackra atmosfären jag tycker mig känna i städer som Wien, Prag och Budapest...Vet att det är en lite väl romantisk bild, men kan liksom inte komma ifrån litterära och filmiska referenser som påverkat mig när jag tänker på centaleuropa.

  SvaraRadera
 4. De har verkligen en speciell känsla (oavsett om den är romantiserad och inspirerad av film etc eller ej).. Vi reste mellan städerna under ett par veckor - Prag, Wien, Budapest. Gillade avslutningen bäst, kanske för att det var den stad jag hade minst föreställningar om innan. Det är städer (och människor) som levt och överlevt.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!