lördag 19 november 2011

7 dagar i Rom

När jag skriver det här har jag utsikt över Via del Moro, en smal gata i Trastevere. Fem trappor upp, bakom den här dörren
i en dragig och lyhörd, men mysig lägenhet, ska jag bo tillsammans med min käre make i en vecka. Planen är att se Rom från alla håll och kanter och vi har redan börjat. För fem år sedan var vi här tillsammans, då var resan kortare men vi hann ändå se oväntat mycket. Så även denna gång är det bäddat för upplevelser av alla de slag. Bara det att flanera runt i små matbutiker och besöka marknaden Campo de' Fiori med möjligheten att handla för direkt tillagning är en njutning. Likaså att i november sitta på en uteservering med ansiktet vänt mot solen.
Vi tar dagen som den kommer och låter felvägar bli rättvägar - så har vi sett både en fotoutställning från ett härjat Rom anno 1848 med sönderskjutna hus och en utställning med verk av Georgia O'Keeffe. Men vi började dagen med en promenad på Tiberön, vi bor ju på andra sidan floden, i författaren Sandra Petrignanis fotspår.

I morgon väntar nya äventyr eller så tillbringas dagen på balkongen med den vackra utsikten mot någon av Roms sju kullar. Av den ekonomiska krisen och den politiska glädjen/oron har vi som de icke-italiensktalande turister vi är ännu inget märkt.

8 kommentarer:

 1. Grattis till en vecka i Rom! Det låter underbart. Hoppas att ni har det bra!

  SvaraRadera
 2. Ja, här är det fint! Här i närheten finns vad som måste vara alla parfymentusiasters heta dröm - ett fint inrett parfymeri med bl a dofter från Etro, L'Artisan, Carthusia, Annick Goutal, Byredo etc... Jag blev så till mig att jag inte visste i vilken ände jag skulle börja sniffa :)

  SvaraRadera
 3. Önskar dig en underbar resa!

  SvaraRadera
 4. Det låter så genomtrevligt och mysigt. Ett härligt sätt att uppleva storstaden på. Ser fram emot en reserapport.

  SvaraRadera
 5. Det låter alldeles alldeles underbart! Se till att vräka i er extra mycket god mat! :-)

  SvaraRadera
 6. Vad underbart med Rom :) Hoppas ni får en trevlig resa!

  SvaraRadera
 7. Åh, jippi! Vi får hänga med bloggledes! :-)

  SvaraRadera
 8. Tack! Vi äter och promenerar... Som ni märker har Hermia blivit resdagbok, perfekt sätt komma ihåg vad bilderna föreställer :)

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!