lördag 16 januari 2010

Långläsning pågår II

De senaste ungefär 12 åren har jag påbörjat Alexandria-kvartetten (1957-60) minst två gånger. Men aldrig har jag kommit längre än kanske 50 sidor i den första delen. Men den här gången hoppas jag att jag kommer att ta mig hela vägen genom Justine, Balthazar, Mountolive och Clea, som romandelarna heter. Det är dags nu.

Fyra böcker i två och delar av min minsta (och minst använda) teservis.

Någon som läser här som läst kvartetten?

7 kommentarer:

 1. Hm, måste erkänna att jag aldrig ens hört talas om dessa?

  SvaraRadera
 2. Jag läste Kvartetten för många herrans år sedan (känns det som), men trots att den är så diger till omfånget minns jag inte ett skvatt av den. Borde nog läsa om... Synd att man inte hade blogg redan på den tiden, skulle ha varit förträffligt att gå tillbaka till inlägget om den och friska upp minnet! Bättre lycka med Durrell-satsningen denna gång!

  SvaraRadera
 3. Jag önskar dig lycka till med din långläsning. Jag läste Alexandriakvartetten för många år sedan (den ingick i min kurslitteratur)- jag tyckte själv speciellt mycket om "Justine". Jag skulle nog behöva läsa om för jag har glömt det mesta.... tyvärr, tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Cecber - jag har letat febrilt i anteckningarna från littvet för jag var så övertygad om att det var där jag hörde om böckerna från allra första gången. Men med tanke på att du inte känner till dem minns jag säkert helt fel. Och det var ju ett tag sedan också...

  La Bibliofille och Ingrid - tack!

  SvaraRadera
 5. Om vi inte läste dem där, utan de bara nämndes, så kan jag mycket väl ha glömt dem! Någonting hände med mitt goda minne strax efter att jag passerade 30 ... :0)

  SvaraRadera
 6. Nej - har aldrig läst men VILL! Jag bodde länge i en lägenhet i andrahand, där lägenhetsinnehavaren till min stora glädje lämnat kvar bokhylla med innehåll. Jag läste i stort sett alla hennes böcker, men Alexandria-kvartetten hann jag inte med innan jag var tvungen att flytta ut. Men jag TITTADE på den varje dag i tre års tid, den stod nämligen längst ut i hyllan. Nu ska jag banne mig få ändan ur och LÄSA den också!

  SvaraRadera
 7. Cecber... minnet, ja det hade kunnat vara bättre...

  Catrin! Vilken trevlig bekantskap den måste ha varit - bokhyllan! Bokhyllor är alltis spännande i andra människors hem, men aldrig får man chansen att läsa böckerna i dem på det sätt som du gjorde. Roligt om du också blir en Durrell-läsare!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!