söndag 30 mars 2008

Materiell lycka

Det hör till ovanligheten att jag köper böcker hem. Men nu har jag valt att avstå min plats i bibliotekskön - tre titlar shoppades i går på Adlibris, alltför svåra att motstå. Jag njuter vid tanken på att dessa inbundna böcker kommer att vara mina egna. Och jag hoppas de har fint skyddspapper om sig så de håller värmen mellan sidorna. Jag hoppas verkligen det som står i orderbekräftelsen inte gäller min beställning; Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.

Att tro på mister Pip
En munter begravning
Timmen mellan hund och varg

Jag väntar på er!

Och jag har undrat varför man skriver om sådant man köper. Oavsett om det handlar om kläder eller böcker eller andra prylar. Det finns väl ingen poäng med det? Eller? I en tid då livet live har mycket att erbjuda gav det i alla fall stoff åt ett inlägg...

7 kommentarer:

 1. Jag skriver om sådant jag köper för att inköpet gläder mig. Jag vill dela det. För en del (många modebloggare, säkert) handlar det säkert om att ge inspiration till andra och för ytterligare några handlar det om att visa upp sin stil, att visa vem man är genom vad man köper. Och säkert sammanfaller ovanstående orsaker hos en del.

  Varför tycker inte du att det är någon poäng med att skriva om inköp?

  SvaraRadera
 2. Vad jag handlar är rätt ointressant. Det finns mer substans och intresse i upplevelsen av det inköpta - d v s när boken är läst - än i det faktum att jag handlat den. Både hos mig och hos andra, tycker jag.
  Poängen finns säkert där men jag har inte tagit den till mig.

  Precis som du kan jag förstå kopplingen mellan stil och shopping eftersom mode till så stor del bygger på de inköp man gör och där själva inköpet är "budskapet" eller stilen.

  SvaraRadera
 3. För mig innebär en egen bok att jag köper tid också. Och tid är tydligen en bristvara idag. När jag lånar från biblioteket känner jag alltid mig lite stressad av att veta att jag måste lämna tillbaka den inom en viss tid och att någon annan väntar på den. Men en egen bok kan jag suga på hur länge som helst och kanske lägga ifrån mig och läsa något annat emellan.

  Sen säger ju faktiskt inköpen också en del om vilka böcker man gillar och i alla fall jag gillar att se vad andra läser, speciellt såna som jag gillar! Även om vi inte alltid har samma smak.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar att skriva om det jag köper för att jag på nåt sätt då får uppleva köpglädjen en gång till. Speciellt när det gäller böcker.

  SvaraRadera
 5. Timmen mellan hund och varg verkar så himla bra. Faktum är att jag hoppas att köpa den i helgen, när jag är i Schweiz. Jag hoppas att köpa ett par dussin böcker på tyska, faktiskt. Det vore nästan värt en post i sig själv, men eftersom jag håller med om att det är själva läsandet som är viktigast, så kommer det nog inte att bli en shoppingpost hos mig, hur många fantastiska böcker jag än läser.

  SvaraRadera
 6. Det är alltid lika intressant att ta del av er andras tankar! Roligt man kan se olika på det allra mesta...

  Jenny B: Jag ser fram emot att ta del av dina upplevelser av "Timmen..". Lyllos dig kunna läsa på originalspråk. Jag läser t o m sällan böcker på engelska av rädsla för att missa undertoner etc.

  SvaraRadera
 7. Grattis till Mister Pip! Den är finfin. Och Timmen mellan hund och varg har jag precis köpt (för presentcheckar). Bra där!
  Jag köper ytterst sällan böcker; lånar precis som du det mesta. Men sen finns det ju just dedär böckerna jag bara måste läsa nununu och till och med äga. Att skriva om vilka böcker jag köper är för mig lika självklart som att skriva om de böcker jag läst - kanske av den anledningen att de markerar och manifesterar min litterära smak och för att jag är mån om att nå ut med densamma dvs Gröna rummet = en modeblogg?

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!