måndag 12 mars 2012

Stjärnklart i Gävle

I morse höll jag av pur glädje på att sätta frukosteet i halsen. Först läser jag i Arbetarbladet en recension om en ny bok av Aris Fioretos*. Så låter jag blicken svepa över veckans tips längst upp på sidan - och upptäcker att författaren kommer till Gävle! Kl. 19 på onsdag tar jag plats på Stadsbiblioteket** för att höra denna intressanta och kvicka man. Kanske ses vi där?

*Så här bra tyckte jag om Den siste greken och så här glad blev jag när Fioretos tilldelades Sveriges radios romanpris.

**Det känns som jag fått en helt annan relation till mitt bibliotek under tiden jag är studieledig därifrån.. som att upptäcka det på nytt, liksom utifrån.

3 kommentarer:

  1. Vad kul att han kommer till er för att prata om sin personliga bok - och så snart efter utgivningen också! Hoppas att det kommer jättemånga men att du ändå får en bra plats. ;)

    SvaraRadera
  2. Det kändes riktigt lyxigt att få höra AF som nu kommer att tillbringa några år i Berlin (eller var det Wien?). Spirituell man!

    SvaraRadera
  3. Var han bra? Jag gillade mycket Den siste greken, men begrep inte Den grå boken (från 94)! AF har även översatt Austers Att uppfinna ensamheten (första ggn jag stötte på AF). /Jan

    SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!