måndag 5 december 2011

Läsning på rad

Här hemma radar de biblioteksreserverade böckerna upp sig som pärlor på ett band. Och det är tur det för så här dags, när vintermörket trängt in i själen och det känns som ett brott att kliva ur sängen på morgonen, är läsa ungefär det enda jag vill och orkar göra när jag kommit hem från jobbet. Kanske är det likadant för dig?
Jag börjar från slutet med Grand final i skojarbranschen - boken och jag fann varandra direkt. Franzens Frihet har dock fått krypa tillbaka till biblioteket oläst. Imorgon ska jag göra ett försök att berätta om och fånga den igår utlästa Drömmaren och sorgen som hållit mig i ett magiskt grepp de senaste dagarna.

11 kommentarer:

 1. Åh, Himmelsdalen ska jag läsa snart! Jag och Kerstin Ekman fann varandra snabbt också. Jag gillar den skarpt!

  SvaraRadera
 2. Alltså gud vad spännande med den där magiska boken, vore intressant om den fick ett eget blogginlägg tycker jag. Ska bli kul att se vad du skriver om Kerstin Ekman, jag har fått för mig att den ska vara "rolig"/mysig vilket jag kan ha mkt svårt för. Satiriskt brukar gå hem å andra sidan. Men det är stooor skillnad...

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara hålla med. Just nu är det bara läsa jag vill göra:) Kerstin Ekman vill jag också läsa.

  SvaraRadera
 4. Franzen lockar mig faktiskt inte alls men Grandfinal var en en av årets tio bästa.

  SvaraRadera
 5. Jag längtar verkligen efter att läsa Grand final. Den verkar så bra!

  Just nu har jag mest läst VOGUE och Harper's Bazaar när jag har varit hemma och haft det lugnt. Däremot läser jag Metro 2033 medan jag åker tunnelbana - mycket passande! Fast boken är så spännande att jag glömmer var jag är medan jag läser, så jag skulle lika gärna kunna sitta hemma...

  SvaraRadera
 6. Liffners bok tittar jag mycket lystet på... jag köper den så snart den finns i pocketutgåva (det dröjer inte länge, tror jag). Franzens bok har jag inte kommit igenom (ännu)- den får ligga till sig.....

  SvaraRadera
 7. Biblioteksböcker på kö känner jag igen: de har ju en tendens att komma i flock... Just nu är dock mitt problem att en bok jag gärna vill läsa, och biblioteket har varit snälla nog att leta land och rike runt för att skaffa fram, inte får lånas hem! Och när sjutton skall man få tid att sitta på biblioteket och läsa en bok på 600 sidor?

  SvaraRadera
 8. Jag läser extremt lite svensk litteratur, men just Lacrimosa har jag tänkt läsa! Av den här anledningen:

  http://www.breakfastbookclub.se/2011/11/05/bokresa-i-februari-las-allt-har/

  SvaraRadera
 9. Anna, jag ser också fram emot Himmelsdalen. Har du skrivit om Ekmans? Måste bort och underöksa!

  Jessica, inlägg kommer.. Grand Final - rolig fast inte pustlustigt mysrolig, tycker jag. Men kanske inte heller satirisk.

  Nattens bibliotek - skönt det finns böcker att sjunka in i den här tiden på året...


  Mimmimarie, låter lovande med Grand final. Jag var riktigt lockad av Franzen, och den ska läsas, men så tjock den är, och med så många ord..

  Jenny B, hoppas du kliver av vid rätt station... Tidningar är också sköna att läsa, de du nämner ingår dock inte i mina läsvanor. Men tror de skulle vara bra variation till de svenska i liknande kategori.

  Ingrid, Liffner - den blir spännande!

  Petra, ja visst har de förmågan att dyka upp samtidigt de reserverade... Blir nyfiken på den 600-sidiga svåråtkomliga boken, så klart.

  Spectatia, det där låter ju som ett riktigt spännande läsäventyr! Kul om du kommer med! Själv inväntar jag vårens studieplan..

  SvaraRadera
 10. Emilie Flygare-Carléns Minnen af svenskt författarlif. Tyvärr inte utgiven sedan 1878 och de exemplaren tycks bli allt sällsyntare.

  SvaraRadera
 11. Sent omsider ser jag din fråga, jag har skrivit om Grand Final och tyckte om den för sina vassa kommentarer om det ytliga och oket att försöka bära det äkta. Lättsam men inte lättviktig, enligt mig då...

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!