torsdag 1 december 2011

Digital julklapp anno 2009

För två år sedan delade Vixxtoria/Om böcker som jag hunnit läsa (när börjar hon skriva igen?) ut en hel drös med digitala julklappar. De var perfekt utvalda, noga motiverade och generöst skänkta till andra bokbloggare. Hermia Says fick bok som jag förstås blev väldigt nyfiken på och som jag trodde att jag skulle börja läsa på stört. Så blev det inte - men nu har jag lånat hem min julklapp från biblioteket.
Boken är skriven av en av årets Augustprisnominerade författare, Eva-Marie Liffner, och har titeln Drömmaren och sorgen. Boken var så lockande att den slog undan tegelstenen Frihet. Liffner väver samman dröm och verklighet, saga och liv. Jag har läst en bit och det är litterär magi - en magisk läsning. Vilken oerhört bra val av Vixxtoria, och vilken fin julklapp!

6 kommentarer:

 1. Det låter som en intressant bok. Vilken fin julklapp som passade dig så väl! Tack för tipset.

  SvaraRadera
 2. Antagligen är det för att Vixx twittrar så mycket som hon inte har tid att blogga, skulle jag tro.

  Hint, hint...! ;-)

  SvaraRadera
 3. Trevligt! Min pojkvän är ett Liffner-fan och jag vet att han tyckte my om denna- och även speciellt hennes Imago och Camera. Lacrimosa ligger i läshögen efter att den kommit i ett paket från undertecknad...Liffner känns efter vad jag fått höra som en säregen och speciell, my läsvärd författare:)

  SvaraRadera
 4. Jenny B & Jenny: Det är riktigt intressant! Tänker på Maria Gripe när jag läser, den där glidningen mellan världar - verklighet, dröm, saga. Myckst spännande! Igår ställde jag mig i bibliotekskö på Lacrimosa, sedan såg jag att den ju är nominerad både till Sv Radios romanpris och till Nordiska rådets littpris.. Har läst ngt av henne tidigare, ngt med en mosse, minns dock inte den gjorde så här bra intryck..

  Spectatia: Jo, jag har sett det kvittras lite varstans i buskarna. Är själv så old fashioned att jag håller fast vid det långsamma bloggandet :)

  SvaraRadera
 5. Spec, du kan väl twittra en hälsning till Vixx från mig :)

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!