söndag 5 september 2010

Härliga tider

Ett par väninnor önskade mig välkommen till "tantåldern" med ett komplett kit, med tillhörande hatt (fast den har jag redan vimsat bort). Det färggranna överst i bild är förstås en tygkasse.

Mitt eget val av attiraljer för att fira den nya statusen - närmare 40 än 30 - såg lite annorlunda ut.Den nya tiden inleds med att väskan snart packas för en jobbresa till Kaliningrad (f d Königsberg) , en rysk enklav mellan Litauen och Polen. Innan dess kommer jag nog att hinna läsa ut Alexander Wolfs vålnad (1947) av Gajto Gazdanov (1903-1971), som inte har något med Kaliningrad att göra, men är en mycket bra roman i det mindre formatet skriven av en rysk författare. Det är något lite austeraktigt över den, tycker jag. Vi får se var det slutar. Förlaget, Akvilon, ger för första gången ut författaren på svenska. De har också givit ut bland annat Mörka alléer av Ivan Bunin.

Dagarna på resa kanske inte bjuder på så mycket lästid, men jag funderar på skapa min alldeles egen Sara Stridsbergsfestival och ta med Happy Sally och Drömfakulteten. (Förbländningen ligger fortfarande nedanför sängen)

15 kommentarer:

 1. Tantåldern? Åh nä!! Grattis i vilket fall :0)

  SvaraRadera
 2. Grattis! Mmm, Chanel, god kvalitet och snygga färger! Rouge Noir är ju en klassiker. Det var så här nära *måttar med tummen och pekfinger* att jag startade en blogg om makeup, främst läppstift, istället. Tanken dök upp igen häromveckan.

  SvaraRadera
 3. Tack!
  Jag skulle gärna läsa en läppstiftsblogg av dig! Är inte ngn regelbunden användare av läppfärg men blir glad varje gång jag gör det, särskilt av detta pigga röda.

  SvaraRadera
 4. Grattis! Grattis!! Jag gillar definitivt ditt attribut till "nya åldern" bättre än "tantupplägget"..! Jag, som oxå passerat denna gräns för ett tag se´n, kan rapportera att (trots min vissa dagar rätt ihärdiga åldersnoja...) man banne mig inte blir mer tant än vad man gör sig till- och i så fall i rent positiv bemärkelse!

  SvaraRadera
 5. Tack :-)
  I takt med att ålder och självsäkerheten ökar känner jag mig allt yngre! 25 år var hemskt att fylla, 35 en dans..

  SvaraRadera
 6. Grattis! Såväl på födelsedagen som till god smak i sminkfärger.

  SvaraRadera
 7. Tack, Spectatia för både det ena o andra..

  SvaraRadera
 8. Gunnel Bergström
  har skrivit en bra bok om Kaliningrad. Kom ut för några år sedan.
  (Jag har glömt på vilket förlag boken kom ut.)

  SvaraRadera
 9. Oj, vad du reser! Vad roligt! Och grattis naturligtvis! Vilka presenter! Roligt att surfa in på sminkblogg en stund, hehe. Jag älskar läppstift, får mig att känna mig vuxen och uppklädd varje gång jag använder, även om det inte är så ofta. Har en samling jag aldrig kommer göra gång på, hehe. Och nagellack har jag ju i hemlighet samlat på men skäms en aning över den ytliga sidan hos mig. Hoppas du har en trevlig jobbresa!

  SvaraRadera
 10. Tack för uppmuntran, Hermia! Jag längtar mer och mer efter att skriva om makeup, parfym och kläder, men jag är mest orolig för att det skulle ta tid - jag sitter ju redan in på småtimmarna och knattrar! Svårt att skriva om skönhet när man har mörka ringar under ögonen...

  Nu har du i alla fall fått en Award av mig, se efter hos mig!

  SvaraRadera
 11. Grattis! Hatt och läppstift går väl bra ihop?

  Om Kaliningrad: varning för fulhet. Jag vet inte om du påverkas av sånt, men jag blev närmast deprimerad av att vistas där i några dagar. Staden är sammansatt av sovjetisk arkitektur = stora fula mastodontbetongklunsar, och gamla vackra tyska hus som håller på och faller sönder med trasiga fönster och trappor och väggar som rasar för att de inte har råd att underhålla dem. När jag var där 2006 hade stadsarkitekten vilda planer på att bugga nytt, bland annat en Chrysler building-kopia... Du får gärna berätta om du ser till nåt sånt. ;-)

  SvaraRadera
 12. Det där med sherryn förstår jag inte alls. Vad dricker i så fall alla som är tanter medan de sitter i biblioteket?

  Men grattis till den stora dagen. Om någon startar någon som helst läppstiftsblogg som vänder sig till såna som inte köpt ett nytt läppstift sedan 2002 (jo, jag har nyss räknat efter), och som är lite osäker på skillnaden mellan foundation och puder, så skulle jag vara tacksam för att få länken, så att jag kan sprida den vidare till en typ kompis som jag känner (rätt väl).

  Ha det så bra på jobbresan. Jag har just kommit hem från en, där jag lyckats läsa nästan ett helt kapitel. Det är nog rekord i lite läsning.

  SvaraRadera
 13. Tack hörnini! Här väntar både award och grattishälsningar... det känns fint!

  Hermia ska borsta av sig resdammet och sedan skriva lite om Kaliningrad.

  Men nej, många sidor blev det inte lästa. Däremot blev det en del champangne drucken (EFTER arbetstid!!).

  Såg ingen Chryslerbyggnad men flera Chryslerbilar, i en modell jag tycker riktigt mycket om. pt cruiser. Och så såg jag monsterhuset.

  SvaraRadera
 14. hrmpf. ingen av kommentatorerna gillar tantattiraljerna... shoppingpåsen som matchar läppstiftet och allt...

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!