tisdag 8 juni 2010

Långläsning pågår V

Nu har turen kommit till en bok som (med biblioteksögon sett) legat alltför länge i läshögen. Texten bjuder in till en långsam läsning med tid för reflektion och språklig njutning. Jag tror den är ett mästerverk. Och om jag ägnat dess baksida lite större uppmärksamhet hade jag redan tidigare sett att författarillustrationen är gjord av Liselotte Watkins, tyvärr tillstökad av etiketten. Watkins har visst illustrerat även andra delar ur förlaget Salamonskis utgivning. Ett intressant förlag förresten med sin satsning på moderna klassiker, tidigare ej översatta till svenska.

Du då, har du redan läst Malina eller kanske något annat av Ingeborg Bachmann?

7 kommentarer:

 1. Jag har inte läst, bara läst OM. Ska bli spännande att se vad du tycker, för det här är en bok jag kan tänka mig att läsa också.

  (Varför placeras förresten bibliotekets boketiketter ofta på så dumma ställen? Alltså jag förstår allt det där med självbetjänande låneautomater och så där, men det händer ju inte alltför sällan att man inte kan läsa baksidestexten ordentligt.)

  SvaraRadera
 2. Har aldri hørt om Ingeborg Bachmann før. Venter i spenning på hva du mener om boka :-)

  SvaraRadera
 3. Ja, jag har läst Sämtliche Erzählungen av Ingeborg Bachmann, vilket jag antar är alla hennes noveller. Jag fick koncentrera mig, för tyska är trots allt inte helt lättläst för mig. I början tyckte jag att hennes språk var alltför svalt och novellernas handling obegripliga, men steg för steg började läsningen kännas som att dricka kallt och klart vatten. Så här ett och ett halvt år senare är det ett stort allvar jag minns. Jag har inte läst Malina men vill gärna göra det. Jag ser fram emot vad du kommer att säga om boken!

  SvaraRadera
 4. Jag har inte läst något av Ingeborg Bachmann- men är mycket nyfiken - så jag har "Malina" i min bokhylla... ännu oläst... jag hoppas att boken kan bli sommarläsning... ser fram emot dina tankar om den!

  SvaraRadera
 5. Om boken återkommer jag om ett tag.. lästakten är inte hög.

  (Vixxtoria: en del bibl inför chip i sina böcker, tror de sitter på insidan och inte som en smutsfläck på baksidestexten. För de väljer böcker mer efter innehåll än omslagsmotiv kanske det vore bättre med framsidesetiketter...?)

  SvaraRadera
 6. Ja, mästerverk tror även jag. Läste nyligen en text om den (Hallberg) och drabbades av "vad i h... håller jag på med som ännu inte införskaffat denna bok-känslan". Trots att jag hörde så gott om den när den släpptes. Den är nu införskaffad. Jag sparar på den, till fria, ostörda semesterdagar. Hoppas du uppskattar den!

  SvaraRadera
 7. On Word Arts - tror du gör klokt i att spara den till en ostörd dag. Till helgen önskar jag mig långa obrutna stunder för mer sammanhängande läsning.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!