torsdag 3 juni 2010

Ibz Watkins

Igår på en kurs för biblioteksfolk tipsades det lite om böcker, mest om dess utsidor. En bok blev jag tvungen att direkt låna hem (är glad att jag hann före min (serie)nördiga kollega till hyllan).

Det är en bilderbok med uttrycksfulla bilder på kvinnor - de är snygga, vackra, vardagliga, sexiga, aktiva, kontemplerande, glamorösa. De är fångade i olika positioner och situationer och i olika relationer till betraktaren. Men framför allt är de tecknade.
Titeln är Heroine, tecknare är Liselotte Watkins, för mig mest bekant som modetecknare. Om jag inte minns fel såldes tryck av henne på det där hotellet jag bodde på i Stockholm tidigare i år. Heroine är en, ursäkta uttrycket, skitsnygg bok som jag vill bläddra mera i.

10 kommentarer:

 1. Vad var det för kurs? *nyfiken*

  SvaraRadera
 2. Hon gör bokomslag också

  http://causticcovercritic.blogspot.com/search/label/Liselotte%20Watkins

  SvaraRadera
 3. Åh, den låter kul! Får jag kolla efter vid tillfälle. Tack för tipset :0)

  SvaraRadera
 4. LW har även gjort tryck åt Miu Miu på catwalken...:-) Så nu kan du känna dig riktigt trendig också när du sitter där och bläddrar i din skitsnygga bok.:)

  SvaraRadera
 5. Tack för tips om vidare tittningar!

  Fru E: Vi har ett skönlitterärt nätverk i Gävleborg som träffas ett par gånger/år och förkovrar oss i olika ämnen. Den här gången var Anna Winberg och Moa Mattson hos oss. http://www.annawinberg.com/Anna_Winberg/Index.html
  Tidigare har vi bl a hört Stefan Helgesson berätta om afrikansk litteratur, Anna Williams om Agnes v Krusenstjerna och Maria Ehrenberg om biblioteksutveckling bland en massa annat... Har bloggat från ett par av de tidigare träffarna.

  SvaraRadera
 6. den serienördige kollegan morrar lite över att du han först :)

  SvaraRadera
 7. Dessutom är det sommarlånetid nu, med återlämndatum 14 juli. Stackars Daniel

  SvaraRadera
 8. Lustigt att jag var först då! :-) Före er seriösa bibliotekarier som tänkte LÄSA den.
  Jag har länge längtat efter en egen målarbok och när jag hittade den är på jobbet tog jag hem dem och har sedan dess haft den som just målarbok. Ypperligt bra för det!

  SvaraRadera
 9. Dora.. som målarbok?! Vad säger biblioteket om det? Fantastisk är den hur som helst att TITTA i ;-)

  SvaraRadera
 10. Ja hoppas det inte blir sån stor efterfrågan på den nu för nu när jag har littstödsexet.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!