tisdag 10 mars 2009

Vive la France

Något för trött såg jag igår Casablanca, direkt i datorn lagligt hyrd. Det är fint att en uttråkad kväll ladda hem sådana godbitar rätt ner i soffan. Casablanca är ju en fantastisk film med starka scener och ett slut som överraskade mig, som nog bara sett scenen med pianisten Sam tidigare.

Kriget rasar, tyskarna kommer även till Casablanca. En strid i toner bryter ut. Minnesvärd scen

i fin film. Vive la France!

Fast orden "Play it again Sam" uttalas ju inte, i alla fall inte i exakt den här följden.

3 kommentarer:

 1. Underbart!! Tala om passion! Casablanca är en av mina absoluta favoritfilmer. (Jag har den på DVD och den tål verkligen att ses om många gånger.)

  SvaraRadera
 2. Allons enfants de la patrie!

  En av mina käpphästar är att Casablanca rent objektivt sett är den bästa filmen.
  Det är inte alls den bästa film som gjorts, och inte min favoritfilm (även om den är på hyllan direkt under) - men rent objektivt, all things considered, en av de få gånger man kan använda ordet "bäst".

  Where I'm going, you can't follow. What I've got to do, you can't be any part of. Ilsa, I'm no good at being noble, but it doesn't take much to see that the problems of three little people don't amount to a hill of beans in this crazy world. Someday you'll understand that. Now, now... Here's looking at you kid.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar både Casablanca och Woody Allens Play it again Sam, eller rättare sagt maken älskar denna film, så den har jag sett om och om igen och även den är att rekommendera, massor av Woody skratt.

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!