tisdag 2 september 2008

Kvällens sällskap:

En god bok och ett varmt bad. Fast jag vet inte om jag lyckas kombinera dessa två - bok och bad. Ett stort mysterium är hur andra faktiskt läser i badet. Eller, det är i alla fall vad de säger att de gör. Det är så många delar av läsbadet som inte fungerar - glasögonen som halkar ned i värmen och immar igen, vattnet som skrämmer boken, taklampan som måste konkurrera ut de levande ljusen... Mig lyckas det inte för, tror inte dagens övning är ett undantag.

Du, en badkarsläsare?

18 kommentarer:

 1. Jag har inget badkar just nu (och är inte så stor på det där med att bada ö.h.t., men när jag nån gång gjorde det när jag bodde hemma så vågade jag ändå inte läsa samtidigt - jag är nämligen jättebra på att plötsligt tappa saker! Åtminstone en bok har dött drunkningsdöden i mina händer...

  SvaraRadera
 2. Absolut! Notera dock följande: Jag bär inte glasögon. Jag har ingenting emot, eventuella, mindre mängder vatten i min bok. Det trevliga boksällskapet konkurrerar utan problem ut de tända ljusen, och då går det fint med trist taklampeljus. Så, japp - här läses det i badet så ofta det bara går! Skvalp, skvalp.

  SvaraRadera
 3. Inte jag men maken är en bokbadare i stora mått. Han kan ligga så länge i badet så jag blir tvungen att kolla ibland om han drunknat. Vet tyvärr inte om han har några direkta tips. Du får väl fråga nästa gång vi träffs.

  SvaraRadera
 4. Så Du kan inte heller läsa och bada samtidigt! Misslyckas också ständigt, fast jag är kontaktlinsbärare och till på köpet närsynt blir det alltid väldigt besvärligt, doppar händerna i vattnet när jag ska bläddra och håller på. Somnar och sänker hela boken... Vill ha en sån där bräda man fäster över badkaret, med tillhörande bokställ med tillhörande sidåtklämmare och -bläddrare! Då kanske det ginge bättre?

  SvaraRadera
 5. Gårdagens läsning fick faktiskt vänta tills efter badet, precis som vanligt...

  Martina: Nej, hemska tanke utsätta bok för drunkningsdöd...

  Lisan: Hm det låter ju så trevligt. Men ack, så svårt att genomföra ;-)

  Dora: Ja, nästa gång vi ses får han allt inviga mig i läsbadandet. Blir det inte kallt för honom att bada länge, eller fylls det månne på med varmt vatten?

  La Bibliotfille: Ja, det är ju det där - blöta doppade händer. Går inte! En läsbräda skulle nog göra susen!

  SvaraRadera
 6. Jag läser bäst i badkaret ;). Glasögonen tar jag alltid av, är närsynt så jag behöver dem inte när jag läser.
  Pocket är bäst att ha i badkaret. De är mindre, lättare och har inga omslagspapper att hålla reda på (fast de tar jag bort innan jag kryper ner i badkaret ändå).
  Levande ljus har jag aldrig när jag badar så för min del funkar det utmärkt att läsa i ljuset från taklampan ;).

  Kram
  /Ango

  SvaraRadera
 7. Jag är en badläsare. Jag har fått in tekniken när det gäller blöta händer, tunga böcker får vänta.

  Det största problemet för mig är att bokmärket alltid glider ur och hamnar i vattnet. Mycket irriterande.

  Vattenmängd och temperatur hanteras rutinerat med fötterna av den vane badkarsläsaren.

  SvaraRadera
 8. Ango: Låter som ett perfekt upplägg. Vet inte vad det är med min egen närsynthet men läsa utan brillor är svårt..

  Henrik U B: Haha... Snacka om rutinerad!! Så liten bit kvar till ett optimalt bokbad. Vad tror du om vattentåligt bokmärke - plast typ?

  SvaraRadera
 9. Typsikt nybörjarfel, skulle jag vilja säga! Tänk dig följande scenario: du ligger i badet, ditt nya plastbokmärke ramlar ur boken du läser. Det flyter lugnt omkring medans du läser klart kapitlet. Sen när det är dags att gå upp, var gör du av bokmärket? Inte i boken, för det är fortfaranade blött. Du kan ju torka av det på en handduk, men det är bökigt, eftersom du har en bok i handen, med ett finger instucket mitt i, som du inte vill lägga ifrån dig.

  :)

  SvaraRadera
 10. Henrik u b: Slurp bokmärket ner mot avloppet... hand med bok i försöker förtvivlat fånga det. skräckscenario? ;-)

  SvaraRadera
 11. :)
  Skräckscenario 2:

  Du har boken i vänsterhand, om du är vänsterhänt. Bokmärket av plast far iväg med strömmen mot avloppet, precis när du ska kliva ur badet. Du sträcker dig med högerhanden efter bokmärket. Och tappar balansen, för det gör man lätt i badkar. Du famlar efter någonting att hålla i dig i. Med handen som du håller i din bok med. Du kastar ifrån dig boken, lyckas få den att landa på en torr plätt. Du står på näsan, och blir liggande medvetslös på golvet.

  Nya, relativt dyra, bokmärket går ner i avloppet och täpper till det. Eftersom bokmärket är av plast täpper det effektivt till och det blir översvämning.

  Golvet täcks av vatten och du drunknar. Boken blir räddningslöst fuktskadad och kastas bort av dina efterlevande.

  Bokmärket kastas veckan därpå av en rörmokare som svär över människor som inte inser Bokläsandets Begränsningar.

  Så badkarsläsande är minsann inget för gröngölingar.

  SvaraRadera
 12. Ni skulle bara vet hur jobbigt det är att vara bokduschare!!!
  Signe

  SvaraRadera
 13. Det är inte så svårt egentligen, men det går åt mycket bokplast.

  För glasögonbärare rekommenderas cyklop.

  Fler frågor?

  SvaraRadera
 14. Konstiga stönanden hörs över Gävle Stadsbiblioteks kontor: Det är Hermia. Hon sitter på sitt rum och fnissar.

  SvaraRadera
 15. Haha jag badar/läser minst en timma per dag och jag har ALDRIG tappat en bok. Fråga mig gärna om det är något ni undrar :-)

  SvaraRadera
 16. Amoroso: Hehe vilken badare du är!

  SvaraRadera
 17. Verkligen inte - jag badar inte ens badkar. För det första har jag aldrig stadigvarande bott i en bostad med badkra, för det andra tycker jag att det är lite äckligt att bada badkar. Jag testade en gång och blev inte alls imponerad.

  Däremot läser jag medan jag borstar tänderna. Man får räkna med några dagars invänjning innan koordinationsförmågan hänger med så att högerhanden håller boken stilla och vänsterhanden håller tandborsten i rörelse - men sedan går det finemang.

  SvaraRadera
 18. Ika: Du läser när du borstar tänderna! Imponerande!
  Hm. Alldeles hygienskt är kanske inte badkarsbad, men ack så skönt!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!