onsdag 24 september 2008

624 sidor

tät text av en allt sprödare Joyce Carol Oates väntar på mig i form av Dödgrävarens dotter. Jag kom fram till första platsen i bibliotekskön... 624 sidor på 14 dagar, 44,6 sidor om dagen. Det kan gå.

En svart bok som kan vara en pärla landade också hos mig i dag. Och eftersom en av dess författare ska föreläsa på mitt bibliotek är jag väldigt nyfiken på den. Det handlar om Kärleken begär att detta tal skall fram och handlar om den persiska poeten Jalal ud-din Rumis "liv, lära och lyrik." Ashk Dahlén heter den av författarna som jag kommer att träffa, om persisk litteratur ska han tala.

Med risk att låta mitt jobbjag tala - jag ser så jättemycket fram emot alla föreläsningar vi har i höst på olika bibliotek - om arabisk litteratur, latinamerikansk, indisk, afrikansk och så persisk. Jag bara hoppas att inte värsta vintertröttheten slår till för jag vill så gärna kuska kommunen runt på kvällarna för att insupa nya kunskaper. Jag SAKNAR läsa kurs jag LÄNGTAR efter förkovran. En idé var att läsa arabiska under hösten, det får vänta till obestämda kanskevåren.

Du då, förkovrar du dig?

4 kommentarer:

 1. O ja! Jag förkovrar mig av bara den. Tillbaka till universitetet efter åtta år i arbetslivet. Enda nackdelen - i morgon kommer ingen lön.

  SvaraRadera
 2. Ja, litegrann... Har börjat kurs i ashtangayoga. I mitt fall anser jag att det absolut faller inom ramen för förkovran med tanke på hur länge jag har skytt alla former av arrangerad motion.
  Dessutom kommer jag just hem från en föreläsning om kvinnor som storkonsumenter av kemikalier...

  SvaraRadera
 3. Jag förkovrar mig till största delen på egen hand, genom att läsa en massa om författare. Och så har jag börjat jobba efter två års föräldraledighet. Dessutom har jag bytt jobb så viss förkovran är helt nödvändig.

  SvaraRadera
 4. Vad trevligt ni har det! Med såväl kroppslig som intellektuellt skojig förkovran! Inspirerande. Och jag BORDE verkligen också komma i gång med yogan...

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!