torsdag 16 januari 2014

Endorsement - Slate's Culture Gabfest

För någon vecka sedan läste jag någonstans några tips på olika bra podcasts. Jag valde att testa en av de rekommenderade - och har inte kunnat sluta lyssna. Jag lyssnar på bussen på väg till jobbet, under promenaderna hem, istället för att läsa innan sängdags...

De verkar så trevliga - Stephen Metcalf, Dana Stevens och Julia Turner som sänder Slate's Culture Gabfest. Programmet är från New York, det hör samman med en nättidning som jag inte bekantat mig närmare med, och innehåller intressanta smarta samtal om tre teman t ex en aktuell film, en bok eller något kulturellt aktuellt. De tre tycker inte alltid lika och diskuterar i god, respektfull ton både högt och lågt med stort engagemang. Varje avsnitt avslutas med att de lyfter fram varsin sak de haft glädje av - deras "endorsements" - som kan vara ett filmklipp, en bortglömd låt eller något helt annan. Till sändningens mer kanske ofrivilligt komiska inslag hör reklamen som de medverkande själva läser, med mer eller mindre gott resultat.

Jag har hört dem prata om filmen Before Midnight, om vad SF-författaren Isaac Asimov egentligen förutsåg för 2014, om Alice Munro som Nobelpristagare och om Nobelprisets betydelse mm. Jag tror faktiskt att de har en crush on Scandinavia.

En gång i veckan sänder de - välj och vraka

3 kommentarer:

 1. perfekt! en podd i min smak. tack!

  SvaraRadera
 2. Blir man inte alldeles prillig av lust att läsa och se allt de rekommenderar? Och samtidigt frustrerad för att man inte har tid om man så hade en extra livstid?! Jag är rädd att det är vad som skulle hända mig...

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är den bra! :)

  Jag pendlar mellan att bli bara jätteinspirerad av allt de pratar om, att det finns så mycket spännande - och stressad av att jag inte kommer att hinna ta del av en ens liten bråkdel av det hela. Men inspirerande roliga samtalen vinner mig!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!