tisdag 7 januari 2014

10 böcker jag ser fram emot ur vårens utgivning

Årets första arbetsdag ägnar jag mig åt en liten stunds bläddring i förlagsreklamen Vårens böcker och skriver ned några intressanta men nog för mig förutsägbara titlar. Listor har redan skapats här och där, hos bland annat Feelgoodbibliotekarien.

Chinua Achebe - Inte längre hemma - för att jag läst och gillat Allt går sönder.

Torgny Lindgren - Klingsor och den sista pölsan - för att författaren är en stor favorit och av pur glädje över att Minnen inte var sist ut!

Inger Edelfeldt - Konsten att dö - extra lockande för att det är flera år sedan jag senast läste något av henne.

Kristina Appelquist - Minns mig som en ängel - en svensk deckare med litterära ingredienser? Jo, den gör mig nyfiken.

Juli Zeh - Stopptid - därför att det är på tiden att jag läser något av författaren, inte bara håller hennes böcker i handen. Kanske Stopptid blir starttid för mig?

Jhumpa Lahiri - Låglandet - för att jag tyckte mycket om både Främmande jord och I väntan på ett namn.

Negar Naseh - Under all denna vinter - debutroman som lockar bara genom att ta plats i min kärleks Västerbotten, som så många andra stora berättare satt på den litterära kartan.

Julie Otsuka - När kejsaren var gudomlig - för att Vi kom över havet lockade till mervetande.

Annelie Jordahl - Låt inte den här stan plåga livet ur dig, Mona - för att Jordahl visat sig vara en riktigt bra berättare, och en mästare på att gestalta klass. Titeln lovar mycket.

Tomas Anderberg - Det mesta blir aldrig av - för att författaren var en intressant man och tänkare som lämnade livet alltför snabbt.

4 kommentarer:

 1. Jag ser att vi har ett gäng gemensamma längtor. Achebe, Otsuka, Haseh och Zhe har jag beställt. Lahiri har jag läst - underbar! Det blir spännande att följa din läsning - ska vi samläsa någon av dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt! Jag samläser gärna någon av böckerna med dig - någon du är särskilt lockad av för det? Har lite dålig koll på när de ges ut..

   Radera
  2. Jag kan tänka mig vilken som - jag tänkte i all enkelhet att man kunde prata lite om dem på bloggen. Gärna Achebe, Lahiri eller Otsuka om jag får önska. Achebe kommer i mars, Otsuka 25 april och Lahiri 23 april.

   Radera
 2. I alla fall en gemensam titel ;-) flera på din lista som jag vill läsa OM jag får tid!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!