torsdag 4 juli 2013

En smartbok

Precis som många andra små flickor var jag väldigt förtjust i allehanda anteckningsblock, brevpapper, pennor och suddgummin när jag var liten. Minns miniblock och pyttepennor men inte riktigt vad jag använde dem till? Att skriva krumelurer i allra först, antar jag. Kanske påhittade att göra-listor eller stora romaner?

Intresset för särskilt de fina blocken och brevpappren har hållit i sig men som vuxen har jag blivit tråkigt nyttoinriktad. Tänker "men vad ska jag HA det till..." tänker för mycket egentligen för ett litet block kanske främjar kreativiteten? Och så finns ju planen att bli en mycket bättre kaféuppsökare!

Så i London, i en liten pappers- och presentbutik i Clerkenwell, inhandlades det här lilla blommiga.

Men vad ska jag HA det till? Jo, det är mitt bokblock. Ett sådant borde väl alla läsare ha i väskan eller fickan? Läsplaner, boktips från här och där samlas i den. Hålls ihop på ett smart ställe.

8 kommentarer:

 1. Känner så väl igen mig. Är omåttligt förtjust i framförallt anteckningsböcker, och ett bokblock, eller tre, sitter aldrig fel :).

  SvaraRadera
 2. Jag letar fortfarande efter det ultimata bokblocket! Format! Perforerade blad? Hålslagna (för att samla i pärm!)?? Moleskine?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moleskine är ju riktigt eleganta! Själv vill jag ha sidorna blanka, det är nog viktigast för mitt val... Lycka till i letandet!

   Radera
 3. Man kan aldrig ha för många fina anteckningsböcker. Jag fick en fin på bokmässan förra året som jag precis gjort slut på. Alltså dags för ngt nytt. Din var mycket söt!

  SvaraRadera
 4. Jag letar också efter det ultimata bokblocket... just nu är det Moleskine men... jag börjar så smått tröttna. Jag är ingen vän av ordning och därför passar mig nog ett mera fritt koncept bättre. Gärna med vackert omslag! Din variant är väldigt fin, tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den estetiska aspekten är viktig!

   Radera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!