tisdag 11 december 2012

På fredag är det premiär!

Då sänder Radioteatern första delen av Krilonakterna, som baseras på Eyvind Johnsons trilogi om fastighetsmäklaren Johannes Krilon. Detta var en av mina riktigt stora läsupplevelser för ett par år sedan, och jag skrev en del om dem då. Romanerna går att läsa på flera plan - här finns de samtalande vännerna med sina respektive livsöden, men här finns också allegorin över ett Europa i krig. För böckerna skrevs, av en ytterst klarsynt författare, mitt under det brinnande andra världskriget. I romanen finns modet, förmedlas kraften att stå upp mot förtryckarna och framhålls värderingar baserade på godhet och medkänsla snarare än hat och rädsla.


Fredag 14 december 19.03
Krilonakterna
Ur Eyvind Johnsons Krilontrilogi dramatiserade av Per Lysander. Del 1 av 3.
Med bl a: Fredrik Meyer, Nadja Mirmiran, Magnus Ehrner, Isabell Sollman, Hannes Meidal, Andreas Rothlin Svensson, Felix Engström, Erik Bolin, Jonas Bergström, Ivan Mathias Petersson.
Ljud: Michael Johansson.
Regi: Ludvig Josephson.

Vi ses vid radion!

2 kommentarer:

  1. Jag skriver upp! Tack vare dig hittade jag ju också fram till Krilon. En underbar läsupplevelse men synd att första delen inte finns att få tag på (annat än antikvariskt!).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska bli spännande vara med om Krilon i en annan form!

      Radera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!