torsdag 27 december 2012

Kulturtoppen! December

Under sommarens semesterveckor lånade jag en idé från Arbetarbladet, nämligen Kulturtoppen, som varje fredag summerar fem kulturella topphändelser. Nu har Kulturtoppen återkommit här på bloggen fast månadsvis. Jag är enväldig - men inte opåverkbar jury.

Kulturtoppen - december 2012

1. (Ny)  Nobelmiddag med bokcirkeln. Maria bjöd på italienskt tema och nästan på glassbomb hemma i Östanbyn. Litteraturlustan var stor när vi delade med oss av några lästa eller pågående nobeller.

2. (Ny) Knausgård på Kulturhuset. Jodå, jag var där och hörde samtalet mellan författaren och Per Svensson från Sydsvenskan. Hörvärt på alla sätt.
3. (Ny) Dager i stillhetens historie. Vacker, så vacker decemberläsning skriven av Merethe Lindström

4. (Ny) P2. Som gör att jag överlever vintermånadernas tråkiga bussturer till och från jobbet. På morgonen Aurora eller Önska, på eftermiddagen P2 klassiskt.

5. (Ny)  A Royal Affair. Välspelat, välproducerat och gripande om de politiska intrigerna och kärleks dito vid det danska hovet, runt Christian VII, även skildrade av P O Enquists i Livläkarens besök.

Tidigare Kulturtoppar

6 kommentarer:

 1. Kul med en Kulturtopp! Gillade också A Royal Affair, inte bara en kostymfilm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har själv kul när jag kulturtoppar! Och du har helt rätt, filmen tog sig långt förbi att vara en kostymfilm.

   Radera
 2. Javisst var det en toppenkväll!

  SvaraRadera
 3. Men...! Missade ju dig på Knausgård på Kulturhuset. :-( Kulturtoppen är jättebra! Tror det är de bloggposter man själv är mest road av att skriva som också blir roligast att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äääh så dumt vi missade varandra!! Och ja, du har nog rätt - roligt skriva=roligt läsa (oftast)

   Radera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!