måndag 16 januari 2012

Dagens aktivitet

Studierna är igång och så här inledningsvis har jag svårt att sluta läsa. Men efter att brottats en stund med Aristoteles text om diktkonsten, om tragedins beståndsdelar och syften, känner jag mig ganska mör. Borrandet i teaterns långa historia börjar här och nu.

Dagens soundtrack har varit Beethovens Violinkonsert D-dur op. 61, och nu på kvällskvisten SR klassiskt på hemväg, även om jag inte är på väg hem som annars vid den här tiden.

5 kommentarer:

 1. Det låter underbart! Berätta gärna mycket om dina studier. :)

  SvaraRadera
 2. Åh, blir inte så lite nostalgisk och sugen på att börja plugga igen! :) Det är något visst med att sitta och läsa, att känna hur hjärnan går på högvarv och till slut är alldeles full. Håller med Jenny B, fortsätt berätta för oss hur det går.

  SvaraRadera
 3. Tack. Jo, studierna blir nog ett återkommande tema. Det känns oerhört lyxigt att få detta avbrott från arbetet, att få välja dagarnas rytm själv - och dessutom tillfälle att ägna mig åt något som verkar/är intressant! Ambitionsnivån försöker jag hålla lagom. Har studerat lite på kvarts- och halvfart de senaste åren, men nu är det heltid. Är inte säker på att jag minns riktigt hur man gör... Idag Aiskylos Agamemnon utgiven på Vertigo förlag som borde bifogat ett förstoringsglas till den minimala texten.

  SvaraRadera
 4. Åh, att "få välja dagarnas rytm själv"; det låter som ren poesi i mina öron..! Och jag tror säkert att du kommer att komma in i studierna på ingen tid (vi finns ju här oxå för att peppa..:D) Har du tjänstledigt från biblioteket? Mina lässtunder tillbringar jag nu i Richards Yates sällskap; har precis påbörjat Cold Spring Harbor, och precis som med Revolutionary road Och Easter parade, är det en ren njutning... Superbt var ordet:)

  SvaraRadera
 5. Jenny - tack för framtida pepp :) Jo, jag är tjänstledig, fast bara en halv termin. Sen hoppas jag att energi och arbetslusten är fylld på nytt..
  Yates! Åh, den vill jag ju också läsa. Har klämt lite på den på bibblan. Fint du har njutningsläsning på gång!

  SvaraRadera

Tack för att du med din kommentar lämnar ett avtryck här!